Ostani doma
Društvena scena by Ena
Glupi ili zaljubljeni? Velika je razlika!
RTL

RTL kolumna

Glupi ili zaljubljeni? Velika je razlika!

"Tristan Thompson ponovno prevario Khloe", vrišti danas sa svih svjetskih portala, i nitko nije iznenađen.

Ženska solidarnost ovdje više nije niti može biti na djelu jer mu ona svaki put daje šansu da napravi isto. Ima priča da je muškarac jednom prevario i pokajao se, odnosno zapamtio osjećaj da bi mogao ostati bez žene koju je povrijedio i više to nije ponovio. Ipak, više je onih koji drže onu staru da tko prevari jednom, opet će. A koliko znamo o ovo dvoje, a znamo puno, on je prevario sto puta i dobio jednako toliko oprosta. I koga bi onda trebali žaliti?! NJEGA!

Neiživljenog muškarca kojeg s 30+ godina, dvoje preslatke djece, karijerom i ženom koja ga ludo voli te nije s njim radi novaca jer ima više od njega, još uvijek zanimaju trotoarke koje se na taj način žele proslaviti i uvaliti. One koje u njemu ne vide partnera i prijatelja, nego hodajući bankomat.

Onaj tren kad je drugi put prevario nakon što se „pokajao“, da je otac desetero vaše djece, to je trebao biti zauvijek prekrižen muškarac. Onaj kojemu je jedina dozvoljena soba kada dođe u vašu vilu ona dječja, da se poigra sa svojim djetetom koje ga treba i nije krivo za njegovu infantilnost/sebičnost/jazavčarstvo/nedostatak pedigrea, nazovite to kako hoćete. I koje nije trebao raditi ako je znao da će biti prvi muškarac koji će kćeri slomiti srce prije nego to učini neki drugi dječak, tako što će varati njezinu majku.

Ni čašu vode ne bi trebao dobiti pri posjeti, a kamoli dozvolu da ponovno uđe u vašu spavaću nakon što se valjao po plahtama tuđih soba,  motela i hotela sa ženama koje vam najčešće nisu do nožnog prsta, ni mentalno ni fizički, ali je njihova čar u tome da se vraćaju jednako brzo kao HPV i nećete ih se riješiti sve dok nešto konkretno ne poduzmete. Razumijem da je teško učiniti taj korak kad u potpunosti ovisiš o njemu, iako ni to nije opravdanje, ali kad si milijunašica kao Khloe Kardashian, onda si samo glupa, a ljubav nema baš nikakve veze s tim.

Često sam od svojih prijateljica čula "kako su bile glupe" što su si nešto dopuštale u igri zvanoj ljubav, no za mene to nikada nisu bile. U pitanju su bile i prevare, ali nipošto kao u slučaju koji me potaknuo na ovu kolumnu. Više situacije u kojima nisu željele odustati od muškaraca koji jednostavno nisu bili dobri. Ili barem nisu bili dobri za njih. Ili nisu htjeli biti samo (samo) njihovi. Teško je odustati od nekoga kad voliš i dođeš u određene godine u kojima je sve teže pomiriti se s tim da ti pred očima propada još jedna veza u koji si uložio vrijeme i živce. Puuuuno živaca. Dopuštale su si puno toga, sve smo, i na kraju svakog dana u kojem smo ostajale u takvim odnosima, zapravo smo povrjeđivale same sebe. Mogle smo otići sto puta dnevno, a mi smo odlučile ostajati i umirati poput Tonyja Cetinskog. Same nalaziti opravdanja za sranja koja su nam se servirala s najsjajnijim vilicama, uspavljivati  se suzama u jastuku i 28 kuna boca roseom u želucu, dok je on za to vrijeme pokušavao biti vjeran njih pet. Natipkao "pusa, laku noć :)" pa dodao nekoliko primatelja. Niste glupe, samo ste bile zaljubljene.

Jednog dana ćete se tome svemu smijati, jer njihovih devet krugova pakla kreće onda kad shvate da ste ih prerasli i krenuli dalje. Da se više nećete vraćati kao Lassie. Mala, poslušna kuja! Da ste postali gluhi za riječi koje izgovara i slijepi za mišiće kojima se jedino može pohvaliti, jer mozak se nije pumpao u teretani. Da ste shvatili da zaslužujete puno bolje, a posebno ako ste našle nešto puno bolje. Napokon ih ostavile onima koje su ih "opsjedale" dok su bili s vama jer opće je poznato da žene obožavaju slati poruke svaki dan unatoč tome što im je druga strana "više puta jasno rekla da ništa ne želi s njima". Mazohistice! Ženama s kojima misle da će proći bolje, ali neće. Ženama koje će u nekom trenutku, baš kao i vi, zahtijevati nešto više od mrvica koje dobivaju. Komad poštenog kruha umjesto praznih kiflica. Luđakinje!

Jedino se Khloe još ne smije, ali bude. Kad prestane biti glupa.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!