Ostani doma
Društvena scena by Ena
Što je biku crvena krpa, to je nekim Hrvatima Albinin kostim
Maja Bota, RTL

RTL kolumna

Što je biku crvena krpa, to je nekim Hrvatima Albinin kostim

Bilo je pitanje vremena kada će nacionalna heroina Albina pasti u nemilost kritičnog hrvatskog naroda.

Kritičnog za sve osim za vlastiti odraz u ogledalu pa se čini kako u kućama imaju neka posebna gdje su najljepši, najpametniji, najsposobniji…

Povod je kostim u kojem će 22-ogodišnja prelijepa i ludo talentirana Splićanka predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. Iza njega stoji jednako talentirani dizajner Juraj Zigman koji je svojim unikatnim kreacijama i predanim radom oduševio i brojne svjetski poznate dame koje su nastupale u njima. I redovito se javnost pitala koga to nose, ali ne i Hrvatska. „Golotinja ti nije potrebna“, „Imaš stas i glas, ne treba ti pokazivanje stražnjice“, „Ovo nije njen privatni koncert da bi pokazivala guzicu“, „Sramota“.  Komentari su bili urnebesni.

Kao prvo, osvrnite se oko sebe. Seks prodaje sve. Drugo, ako tako gledamo na ovaj kostim, on nije ni seksualna predigra, nego faza ruke ispod majice, jer nipošto ne prelazi granicu dobrog ukusa. Treće, 22-ogodišnja djevojka ima tijelo koje tako nešto može odlično nositi i hodajuća je reklama za sve da od sutra prestanu jesti čips i masnim prstima tipkati glupe komentare na društvenim mrežama. Uostalom, nije li bilo dosta sve što je prošla nakon pobjede samo zato što neki nisu mogli dostojanstveno prihvatiti poraz?

S druge strane, dok se hejt standardno očekivao kada ne bi pobijedila, no vidi vraga, Hrvati su pokazali da ima još nešto strasti u njima i prije samog vrhunca. I to uglavnom kod frustriranih žena čiji muževi na internetu redovito gledaju i puno gore kostime na djevojkama koje nisu uopće talentirane. I što dalje reći?

Možda bi bilo bolje da smo Albinu zavezali od glave do pete u jutenu vreću i izbušili rupe za nos i usta da može otpjevati pjesmu, da pritom ne osramoti uzorne hrvatske katolike koji se užasavaju bilo čega tjelesnog ili seksualnog, jer djecu su im donijele rode. Možda smo je trebali odjenuti i u novu kolekciju nekog popularnog brenda pa da izgleda kao svaka druga žena u Hrvatskoj, jer klonovi ovdje najbolje prolaze. Ili samo poslati još jednu na smrt dosadnu baladu o nesretnoj ljubavi, svjetioniku ili vjetru za koji bi rado da bude iznad 120 km/h da vam otpuše oba uha da ne morate pjesmu slušati do kraja. A možda smo Albinu trebali pribiti na divovski drveni križ pa da umjesto „Tick-tocka“ izmoli „Anđela gospodnjeg“ dok Roko Blažević leti iznad nje.  I po mogućnosti ako može nakon nekog sotonističkog predstavnika, što je ove godine Elena Tsagrinou s Cipra samo zato što joj se pjesma zove „El Diablo“. Čini se kako su na Cipru ljudi gori od Hrvata.

„Kopiranje Lady Gage, ali nije taj stil za svakoga“, bio je još jedan od komentara na Albinin styling. Ne, nije za svakoga svjetska Albina na natjecanju koje nije baš poznato po čednosti i nevinosti. Domaći dizajner svjetskog glasa odlično je odjenuo talentiranu pjevačicu za koju se nadamo da će postati svjetska senzacija i to je toliko drugačije nego inače da upravo zato imamo velike šanse za pobjedu i napokon biti ponosni na svoju predstavnicu i pjesmu.

I jednom ne biti tipični Hrvati koji moraju baš sve popljuvati, dok za života nisu osjetili ni kako je nastupati u šatoru na karlovačkim danima piva, a kamoli imali priliku nastupati pred cijelim svijetom u Rotterdamu.

Albina, sretno!

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!