Ostani doma
Kraljevsko vjenčanje
UPRAVO VJENČANI

Bajka u Windsoru: Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa

Najiscrpnije informacije i pikanterije o kraljevskom vjenčanju princa Harryja i glumice Meghan Markle gledajte u programu RTL-a i uživo na RTL Playju

Što o modernoj kraljevskoj romansi misle politolozi, stilisti, novinari i glazbenici, doznajte u posebnoj emisiji "Malo drukčije Kraljevsko vjenčanje". Naši gosti su profesor na Fakultetu političkih znanosti Zoran Kurelić, novinarke i poznavateljice kraljevskih prilika Nada Mirković i Antonija Mandić, stilist Borut Mihalić i stručnjakinja za vjenčanja, pjevačica Maja Šuput. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učitaj nove događaje ()

Kensigtonska palača je objavila fotografije svadbene torte

Još ranije su iz Kensigtonske palače najavili da će im tortu raditi slastičarka Claire Ptak, vlasnicu Violet Cake slastičarnice u istočnom Londonu. Par se odlučio za tortu od limuna i bazge s kremom od maslaca koja će svojim okusom i cvjetnom dekoracijom pristajati proljeću te biti obilježena njegovim plodovima.

 


 

Princ Harry je sam ubrao nekoliko cvjetova za Meghanin buket

Prema pisanju magazina People, princ Harry je odlučio dati svoj osobni doprinos buketu svoje buduće supruge. Naime, sam je ubrao nekoliko cvjetova u vrtu Kensigtonske palače koje je potom poslao cvjećarki zaduženoj za Meghanin buket. U buketu su morali biti i cvjetovi potočnice koja je, kako piše, People bila omiljeno cvijeće Harryjeve majke, princeze Diane. 

Meghan i Harry u kočiji pozdravljaju okupljeno mnoštvo

Baš kao što je i najavljeno nakon same ceremonije, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa sjeli u kočiju i provozali se Windsorom gdje ih je oduševljeno pozdravilo tisuće i tisuće ljudi. 

 

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa izlaze iz kapelice te je pao prvi poljubac

Princ Harry i Meghan polako napuštaju kapelicu. S golemim smiješkom izlaze iz kapelice pozdravljajući goste koji su ih došli podržati. Izlaze pred okupljeno mnoštvo i pao je i prvi poljubac

Službeno je! Meghan i Harry postali su muž i žena

Nakon što su izmjenili bračne zavjete i jedno drugome stavili prstenje,  nadbiskup Canterburyja Justin Welby proglasio ih je mužem i ženom. Supružnici su promijenili i zavjete te su izbacili riječ 'obey', odnosno pokoravat ću ti se. Budući supružnici odlučili su se i za nešto moderniji jezik pa će umjesto tradicionalnih riječi 'thee' i 'thou' koristiti riječ 'you'. 

 

Meghan i Harry izmjenili su bračne zavjete

Meghan i Harry izmjenili su bračne zavjete. Harry je podsjetimo prekinuo tradiciju da članovi kraljevske obitelji ne nose vjenčano prstenje, on će svoj nositi.

 

Meghaninu vjenčanicu dizajnirala je Clare Keller

Prema pisanju Daily Maila, Meghan je dizajn svoje vjenčanice ipak prepustila je britanskoj dizajnerici Clare Keller, za modnu kuću Givenchy. Izrađena je od svile, a šlep od 4,5 metra izvezen je cvijećem Commonwealtha, odnosno 54 cvijeta koji simboliziraju sve zemlje Commonwealtha. 

Meghan ima tijaru kraljice Mary koju joj je posudila kraljica. Tijara je izrađena 1932.  

Princ Harry nije mogao sakriti uzbuđenje što je Meghan napokon stigla do njega. Bio je na rubu suza

Meghan i Harry samo se smješkaju. Čini se kako je zaljubljeni Harry zahvalio tati što je dopratio Meghan i potom svojoj budućoj supruzi rekao da izgleda sjajno. Bio je cijelo vrijeme na rubu suza te je tako još jednom pokazao kako se ne srami pokazati emocije. 

 

Meghan je napokon stigla i ulazi u kapelicu

Meghan Markle izašla je iz automobila i stigla je pred kapelicu Sv. Jurja. Dva dječaka pomogla su joj s dugačkim veom koji se vukao iza nje. 

Kate Middleton je stigla sa djecom

Kate Middleton na ovom vjenčanju nema posebnu ulogu,no njezina djeca to svakako imaju. Naime, maleni princ George i princeza Charlotte će nositi prstenje,odnosno Charlotte će biti djeveruša. 

Učitaj prethodne događaje

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!