Scena

Uskoro počinje snimanje 'Generala': evo tko će sve glumiti u filmu o Anti Gotovini

Za dva tjedna počinje snimanje biografskog filma 'General' o Anti Gotovini. Nakon audicija u Gospiću, ovih dana traže se stotine statista i u Zadru. A producentima, čini se, neće biti teško naći prave likove jer interes je velik

Ovih dana na audicijama za film 'General', inspiriran životom Ante Gotovine, traje potraga za statistima. 

"Želim samo da se u filmu pokaže prava istina i da se pokaže da je general Gotovina bio krivo optužen", kaže Josip Adžić koji je došao na audiciju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijeli je projekt pod redateljskom palicom 85-godišnjeg Antuna Vrdoljaka, a njegov zet Goran Višnjić utjelovit će Gotovinin lik. 

"Goran Višnjić je dragovoljac Domovinskog rata i smatra to jednim dijelom svog života i nema razloga da to ne napravi dobro, a stiskat ćemo ga, nema milosti", kaže kroz smijeh Antun Vrdoljak. 

Sam Gotovina odlučio se ne miješati u stvaralački proces.

"Ante Gotovina je jedan normalan čovjek. Kad je došao iz Haaga mi smo počeli pripreme, pitao sam ga hoće li pročitati scenarij. Samo me pogledao i rekao – pa je li to gotov film? Ja kažem nije. I onda on kaže – pa što ću ja to gledati, šta ja znam o tome", ispričao je Vrdoljak. 

Ipak, u pripremu scenarija malo aktivnije se uključio admiral Davor Domazet Lošo kojeg će glumiti Tarik Filipović.

Na pitanje kako je zadovoljan izborom, odgovara: "He he, nije moje da ja biram. Redatelj Vrdoljak sigurno ima iskustva, ima razloga zašto je baš Tarika Filipovića odabrao. Mislim da je on izvanrendan glumac, samo mora imati brkove, ali uopće u to ne sumnjam", našalio se. 

Brčići neće biti problem, uzvraća Filipović.

"Meni narastu takvi brčići za jedan dan tako da ću ja to brijati i puštati, hahah. Ma mislim da ćemo lijepiti zbog obaveza u kazalištu. Zasad se pripremam onako lagano, sad ćemo imati neke probe, a onda ću malo gospodina Domazeta čuti jer ja volim čuti njegovo razmišljanje", kaže. 

Novinarku Vesnu Karuzu s kojom Gotovina ima kćer glumit će Nataša Janjić, a nagađa se da bi njegovu drugu suprugu Dunju mogla igrati Zrinka Cvitešić. Zasad je za projekt odobreno 4,2 milijuna kuna iz Hrvatskog audiovizualnog centra, a snimanje počinje za dva tjedna i traje do kraja lipnja.

Premijera, nadaju se producenti, bit će slijedeće godine.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!