Scena
Osnažena ljubav The Nationala i Hrvatske: natjerali publiku da presluša novi album i osvježili stara sjećanja

miljenici hrvatske publike

Osnažena ljubav The Nationala i Hrvatske: natjerali publiku da presluša novi album i osvježili stara sjećanja

Pet godina nakon posljednjeg nastupa u Šibeniku, miljenik hrvatske publike The National vratio se na Šalatu.

Gotovo dvosatnu interakciju s publikom bend je započeo poprilično neobičnim izborom - pjesmom “Quiet Light”. Činilo se kao da ni dugogodišnji fanovi ne prepoznaju stihove ove izvedbe.

Prva trećina koncerta prošla je u serviranju pjesama s najnovijeg albuma 'Sleep Well Beast', kojeg je The National izdao prošle godine i koji je nagrađen Grammyjem. Iako se gibala i aplauzima pozdravljala krajeve i početke novih glazbenih brojeva, publika kao da je u niskom startu čekala pjesme s 'Alligatora' i 'Boxera', albuma preko kojih se i zaljubila u stihove mladića iz Ohioa.

'I need My Girl', 'Bloodbuzz Ohio' i 'Lemonworld' publiku je pretvorilo u golemi zbor koji je povremeno preuzimamo zavodljivi bariton Matta Berningera. Sjajna komunikacija publike i benda, ruža mirisa i nabujalih emocija kolala je Šalatom. Između zezanja braće Dessner i bacanja vlastitih alkoholnih napitaka u publiku, Matt je kao nit vodilja održavao toplu i strastvenu vezu s publikom. Tradicionalno utrčavanje u publiku ovaj put je izveo dva puta, na pjesme 'Day I Die' i 'Terrible Love'. Izvedba 'About Today' bila je krešendo sinoćnjeg nastupa. Ježenje na koži, knedla u grlu i sjeta za pogreškama u vlastitim odnosima izazvalo je Mattovo naricanje tužne svakodnevice opjevane u tek nekoliko jednostavnih stihova.

Oproštaj od hrvatske publike tradicionalno su odradili  'Vanderlyle Crybaby Geeks', tijekom koje se Matt nije ni prihvatio mikrofona, nego su obožavatelji otpjevali cijelu pjesmu.

Setlista:

 1. Quiet Light
 2. So Far So Fast
 3. Nobody Else Will Be There
 4. The System Only Dreams in Total Darkness
 5. Don't Swallow the Cap
 6. Walk It Back
 7. Guilty Party
 8. Bloodbuzz Ohio
 9. Lemonworld
 10. I Need My Girl
 11. Empire Line
 12. I'll Still Destroy You
 13. Slow Show
 14. Day I Die
 15. Carin at the Liquor Store
 16. Graceless
 17. Fake Empire
 18. About Today
 19. Mr. November
 20. Terrible Love
 21. Vanderlyle Crybaby Geeks

Reci što misliš!