Scena
Zbog loše gledanosti skraćuje se trajanje dodjele Oscara, a uvodi se i nova kategorija
Barbara Munker/DPA/PIXSELL

mora u tri sata

Zbog loše gledanosti skraćuje se trajanje dodjele Oscara, a uvodi se i nova kategorija

Organizatori dodjele Oscara objavili su u srijedu da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu

U pismu koje su poslali svim članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti naveo je da će Oscar 2019. imati nekoliko promjena. 

Tako će televizijski prijenos morati trajati manje od tri sata, ali i dauvesti novu kategoriju nagrade za najpopularniji film. Osim toga odlučili su da će neki od 24 Oscara biti dodijeljeni tijekom stanke za reklame.

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade.

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za najpopularniji film niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama.

Dodjela Oscara dosad je gotovo uvijek trajala minimalno četiri sata.

"Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta", navodi upravni odbor.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!