Scena
Operni pop trio Il Volo u prosincu u Zagrebu
Promo

svjetska senzacija

Operni pop trio Il Volo u prosincu u Zagrebu

Operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble te dva tenora Piero Barone i Ignazio Boschetto, krejam godine prvi put dolaze u Hrvatsku

Operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble (23) te dva tenora Piero Barone (25) i Ignazio Boschetto (23) nakon uspješno odrađenih turneja u Sjevernoj i Južnoj Americi te Europi, krajem godine u organizaciji Star produkcije prvi put dolaze u Hrvatsku. Svjetska senzacija iz Italije 21. prosinca nastupit će u zagrebačkoj Areni.

 

Popularni trio u kratko vrijeme osvojio je obožavatelje širom svijeta, a zbog raskošnih vokala trojice mladića s pravom ih nazivaju nasljednicima Tri tenora. Karijeru su započeli 2009., kao tinejdžeri u natjecateljskom showu ''Ti lascio una canzone''. Ispočetka su nastupali pojedinačno, a onda je redatelj showa Roberto Cenci došao na ideju da ih spoji u trio po uzoru na Tri tenora (Plácido Domingo, José Carreras i Luciano Pavarotti). Nastup Ginaluce, Piera i Ignazia uočio je glazbeni producent Tony Renis, Talijan koji živi u Los Angelesu, te im je odmah ponudio ekskluzivni ugovor. Tako je Il Volo postao prvi talijanski izvođač koji je direktno potpisao ugovor s američkim diskografom.

 

Prvi album “Il Volo” objavili su 2010. godine za europsko, američko i latinoameričko tržite. Da je riječ o svjetskoj senzaciji potvrdili su već u samom startu nastupom u najvećim televizijskim emisijama kao što su “Američki idol”, “Good Morning, America”, “The Tonight Show”, “America's Got Talent", “The Ellen DeGeneres Show”… Već u prvom tjednu dospjeli su na deseto mjesto Billboard 200 - liste najboljih albuma, a vrtoglavi uspjeh prvijenca lansirao ih je u sam vrh glazbene industrije. Potvrda toga su dvije nominacije za latinoamerički Grammy za najboljeg novog izvođača i najbolji album.

Do sada su objavili pet albuma na kojima su surađivali s Plácidom Domingom, Erosom Ramazzottijem, a odradili su čak 11 turneja.

 

Prije tri godine Il Volo pobijedio je na festivalu Sanremo s pjesmom “Grande amore”, a istoimenu skladbu izveli su iste godine na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto.
Posljednje dvije godine radili su na projektu Notte Magica, koji je posveta Domingu, Carrerasu i Pavarottiju.

Na projektu je kao izvođač i dirigent sudjelovao Domingo, a na albumu se nalaze neke od najpoznatijih pjesama koje je otpjevao slavni trojac. S ovim projektom i Domingom lani su bili na istoimenoj svjetskoj turneji. Nakon 15 rasprodanih američkih koncerata imali su 29 nastupa u Europi te u Južnoj Americi. Na turneji je snimljen i film koji će se prikazivati u više od 500 kino dvorana širom svijeta.

Il Volo svjetski show odlučili su pokazati i hrvatskoj publici, a kako to zvuči uživo moći će se vidjeti 21. prosinca u Areni Zagreb. Ulaznice po cijeni već od 220 kuna mogu se kupiti u sustavu Eventim i  na svim prodajnim mjestima Eventima.


 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!