Scena
Roseanne 'umrla' od predoziranja, ali Conneri idu dalje u novoj seriji
© Guliver Image/WENN.com

vratili se na male ekrane

Roseanne 'umrla' od predoziranja, ali Conneri idu dalje u novoj seriji

Prva epizoda nove sezone serije o radničkoj obitelji Conner prikazana je pet mjeseci nakon što su producenti otkazali suradnju glavnoj glumici, Roseanne Barr

Roseanne je mrtva, ali Conneri su se vratili na male ekrane. Naime, scenaristi su odlučili da će Rosanne umrijeti od slučajnog predoziranja opijatima te su tako izbrisali glavni lik koji je godinama tumačila glumica Roseanne Barr.

Prva epizoda nove sezone serije o radničkoj obitelji prikazana je na televiziji ABC pet mjeseci nakon što su producenti otkazali suradnju glavnoj glumici. Gledatelji su zadnji put mogli vidjeti Roseanne Conner kako prikriva ovisnost o opijatima zbog bolova u koljenu dok se priprema za dugo odgađanu i skupu operaciju.

"Žalim što je ABC odabrao izbrisati Roseanne tako što će ubiti lik Roseanne Conner. Odlukom da to učine putem predoziranja opijatima inače veselom obiteljskom programu dali su mračnu i morbidnu dimenziju", izjavila je glumica Roseanne Barr

© Guliver Image/Wenn

U prvoj epizodi "Connera", obitelj se teško nosi s Roseanninom smrću za koju isprva misle da je nastupila zbog srčanog udara, da bi naknadno otkrili pravi uzrok, zlouporabu analgetika na bazi opijata. Otkriju tako da je majka skrivala tablete po kući, a nabavljala ih je od širokog kruga prijatelja koji su međusobno dijelili lijekove kako bi prošli jeftinije.

Originalna serija "Roseanne" prikazivala se od 1988. do 1997. i bila je hvaljena zbog realističnog prikazivanja radničkog života.

U obnovljenoj seriji u ožujku Barr je tumačila Roseanne koja podržava republikanskog kandidata Donalda Trumpa i bio je to najveći hit ABC-a koji je po epizodi privlačio 18 milijuna gledatelja.

© Guliver Image/Wenn

Unatoč kritikama zbog odluke scenarista da Roseanne ubiju opijatima, stručnjaci smatraju da je tema sjajno pogođena. Prema Američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, opijati su povezani s više od 49.000 smrti na godinu. Upozoravaju da je uporaba analgetika na bazi opijata - heroina i fentanila,  poprimila epidemijske razmjere u Sjedinjenim Državama.

Televizijska mreža ABC, u vlasništvu Walt Disney Co., otkazala je u svibnju seriju pošto je Roseanne Barr bivšu dužnosnicu u administraciji Baracka Obame usporedila s majmunom. Barr se ispričala za pogrešku i rekla je da je njezin 'tvit' bio politički, a ne rasistički, no pristala je odustati od snimanja novih epizoda serije koju je sama stvorila i u kojoj je bila jedna od scenaristica te se odrekla financijskih prihoda i kreativnog utjecaja na seriju "Conneri"

U Connerima uloge tumače glumci koji su bili od samog početka: John Goodman kao Dan, Laurie Metcalf kao Jackie i Sara Gilbert kao Darlene. Prva epizoda završava slatkogorkim kadrovima Dana koji se vraća u bračni krevet, prvi put tri tjedna od Roseannine smrti, i grli prazan jastuk pored sebe.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!