Scena
Miroslav Rus i ITD band predstavili  'Plesača na žici'
Promo

nakon 20 godina

Miroslav Rus i ITD band predstavili 'Plesača na žici'

'Plesač na žici' najavna je pjesma petog po redu studijskog albuma ITD band-a kojeg će 'dečki iz benda' snimiti nakon više od dva desetljeća pauze

'Davno sam rekao da ITD band nije zatvorio vrata svoga postojanja i da je jedini problem pauze u tome što smo pjevač i ja živjeli na dva kraja svijeta...Ovaj album je potvrda mojih riječi i potvrda postojanja benda.', kaže Miroslav Rus.

 

Sama pjesma je i autorski i pjevački nastavak rukopisa ITD banda, autor Miroslav Rus i vokal Brane Bekić, ali je aranžerski prilagođena današnjem doživljaju rock glazbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao što i naslov pjesme govori, tema pjesme je neprilagođenost, posebnost, rekli bismo i čuđenje svijeta, što je odlično u spotu odglumio naš plesač i glumac Tin Rožman, a što je i Miroslav Rus, autor pjesme te idejni autor spota, inače opčinjen likom i djelom Nikole Tesle, nježno naslonio i na Teslinu posebnost...jer kako kaže, a tko bi uopće i mogao biti “svijetlo u mraku” osim Nikole Tesle, što su i riječi iz same pjesme.

Po riječima Miroslava Rusa album se može očekivati na proljeće, poslije tri najavna singla.

Po svemu izgleda da se na pomalo osiromašenu domaću rock scenu, vraća jedan veliki bend, iskreno se nadamo za duže vrijeme.

Pravi bum ITD banda stigao je još davne 1986. sa albumom 'Plavi vojnik', koji je iznjedrio niz velikih hitova 'Rođen u Zagrebu', 'Gradske cure', 'Sonja', 'Elena', 'Vojnička', koji i danas traju. Rezultat svega je tiraža albuma koja je danas neshvatljiva i nedohvatljiva i najvećim imenima, a nevjerojatna popularnost benda za posljedicu je imala prepune koncertne dvorane. ITD Band, jedna je od rijetkih grupa koja je tada u kratkom roku, dva dana rasprodala veliku dvoranu Doma sportova, što je u to vrijeme, ali i iz današnje perspektive, spektakularan poduhvat.

Album 'Skidam te pogledom' iz 1988. godine, donio je novu 'porciju' fantastičnih skladbi, među kojima su se izdvajale 'Skidam te pogledom', 'Majko zemljo', 'Lagano umirem', 'Osvajam Beograd' ili 'Tekila-šila', a kao gost na snimanju sudjelovao je i poznati američki gitarista Albert Lee.

Ne čudi stoga, da je iza ITD band-a, bogata glazbena ostavština prepuna hitova i neprolaznih evergreena, koji su sve godine, prisutni u radijskom eteru u cijeloj regiji.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!