Scena
Uživajte u glazbi Franke, Bojana i Tereze i te pomozite u obnavljanju skloništa za pse
Pixsell/Promo

humanitarni koncert

Uživajte u glazbi Franke, Bojana i Tereze i te pomozite u obnavljanju skloništa za pse

Obnavlja se najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje u Čakovcu. Veliki humanitarni koncert zakazan je za 30. listopada u Lisinskom

Obnavlja se najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje u Čakovcu. Dvije ulaznice dobrotvornog koncerta u Lisinskom, u utorak, 30. listopada pomažu obnovi jednog m2 novog dvorišta za pse.

Naime, najveće hrvatsko sklonište za pse u Čakovcu treba obnovu. Pa je to najveće sklonište s prijateljima i partnerima organiziralo kampanju obnove skloništa s dobrotvornim koncertom i eminentnim glazbenim umjetnicima koji su se odazvali pozivu za participacijom u projektu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Njega nikad ne treba tjerati da se NASMIJE! �samoyed LIFE! #samoyed #dogsmile

A post shared by BojanJambrosic (@bojanjambrosic) on Sep 14, 2018 at 1:14am PDT

 

Tako će na humanitarnom koncertu, koji je zakazan za 30. listopada u 19 sati,  u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog zapjevati Luka Nižetić, Sandra Bagarić, Franka Batelić, Bojan Jambrošić, Ivana Kindl, Nina Kraljić, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček,  Ivan Jelić te Klapa Stine.

 

Pored navedenog, mnogi volonteri timski participiraju u obnovi skloništa i to, između ostalog, u izgradnji novih dvorišta za pse, novog skladišta te operativnog centra za pripremu hrane, kupanje i pranje pasa.

Kupnjom dviju ulaznica po jedinstvenoj cijeni od 80 kuna moguće je uključiti u obnovu jednog m2 novog dvorišta za pse što će osigurati podizanje standarda skloništa u primarnom zbrinjavanju i skrbi za ta divna bića.

Uz koncert i volonterski doprinos u obnovi najvećeg hrvatskog skloništa za pse možete se uključiti i uplatom donacije na račun - IBAN HR3323400091116025375 na ime:  ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec, Privredna banka d.d. Zagreb, model HR 02, poziv na broj 777, svrha uplate: donacija UDOMIMO PRIJATELJE  (za uplate iz inozemstva - SWIFT: PBZGHR2X).

Organizator, udruga Prijatelji životinja i prirode osigurala je i atraktivnu akciju prikupljanja donacija uz profesionalno fotografiranje obitelji sa svojim četveronožnim prijateljima, koja će se održati u subotu, 27. listopada od 09 do 14 sati, pored koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. 

Projektom Udomimo prijatelje - Obnovimo najveće hrvatsko sklonište za pse,  želimo podići potreban standard privremenog zbrinjavanja napuštenih pasa o kojima smještajno i veterinarski skrbimo prije njihova udomljavanja. Iako nas je novi, nedugo donesen Zakon o zaštiti životinja svrstao među razvijene europske no-kill zemlje, ima još dosta zatomljenih ljudskih vrijednosti koje treba osvijestiti i integrirati u naše društvo, kako bi se značajno promijenio odnos prema životinjama te smanjio broj napuštenih. – iskazuje nam Goran Stojanović, koordinator projekta. 

 

Bitno je istaći, nastavlja Goran –  da su divni ljudi poput Irene i njene obitelji svijetli primjer u ovom projektu, ali ovdje pripadaju i socijalno poduzetne tvrtke iz cijele Hrvatske, koje se, uz veliko razumijevanje, uz financijske donacije, sa svojim zaposlenicima uključuju i u timsko volontiranje u akcijama uređenja skloništa.

 

Naše najveće no-kill sklonište u Hrvatskoj, u proteklih desetak godina udomilo je preko 5.000 pasa, od toga, polovicu u inozemstvo, dok nove obitelji koje će ih udomiti danas čeka oko 700 čupavih prijatelja. Uz sve navedene aktivnosti, čakovečko sklonište za pse organizira i edukacije za mlade  o odgovornom udomljavanju, što će u budućim danima i dodatno intenzivirati, kako bi uskoro i Hrvatska, po tom pitanju,  stala uz bok europskim zemljama, poput senzibilne Nizozemske, Švedske ili Njemačke.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!