Scena
Slavni Jean-Michel Bernard svirat će najpoznatije teme iz filmova
Promo

Hollywood Film Music

Slavni Jean-Michel Bernard svirat će najpoznatije teme iz filmova

Francuski pijanist i skladatelj surađivao je s oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom, a 20. studenog stiže u Zagreb

Jean-Michel Bernard nagrađivani je francuski pijanist i skladatelj. Počeo je svirati klavir već u dobi od dvije godine, a nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles, koji je za Jean-Michela Bernarda rekao da je genij.

Karijera skladatelja počela mu je u animiranim filmovima, iz čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom. Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara, kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind...) i Martin Scorsese (Hugo). Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće, nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.

Ove godine, 20. studenog, Jean-Michel Bernard nastupit će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u sklopu programa Hollywood Film Music u produkciji RTL Music i Dreamaker Productions. U vokalnoj pratnji Nine Kraljić i Kimiko Ono, izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurassic Park, Mission Impossible, E.T. i mnogi drugi, ali i neke virtuozije iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!