Scena
Preminuo legendarni Bernardo Berolucci, redatelj kontroverznog filma 'Posljednji tango u Parizu'
www.profimedia.hr

nakon dugogodišnje borbe s rakom

Preminuo legendarni Bernardo Berolucci, redatelj kontroverznog filma 'Posljednji tango u Parizu'

Bernardo Bertolucci umro je u svom domu u Rimu nakon višegodišnje borbe rakom

Bernardo Bertolucci, legendarni talijanski redatelj najpoznatiji po filmovima "Posljednji tango u Parizu" i "Posljednji kineski car", preminuo je u dobi od 77 godina, izvijestili su u ponedjeljak talijanski mediji. 

Za "Posljednjega kineskog cara" osvojio je Oscara za režiju.

Bernardo Bertolucci rođen je u talijanskom gradu Parmi, a umro je u svom domu u Rimu nakon višegodišnje borbe rakom, pišu talijanski mediji. 

Prije dvije godine raskrinkana je dugo čuvana tajna 'Posljednjeg tanga u Parizu'. Naime, scena silovanja zbog koje je redatelj završio u zatvoru na četiri mjeseca te je u nekim zemljama čak i zabranjen, nije odglumljena.

Radi se o sceni u kojoj glumac Marlon Brando siluje svoju kolegicu Mariju Schneider. Naime, Bertolucci je priznao kako je scena s maslacem bila ideja koje su se tog jutra sjetili on i Brando, odlučivši pritom da o tome neće obavijestiti glavnu glumicu. Maria Schneider tad je imala samo 19 godina, a u toj sceni njene su suze prave.

Bertolucci je izjavio kako se kasnije osjećao užasno zbog načina na koji je tretirao
Mariju, ali da je to bilo neizbježno jer je "htio snimiti njezinu reakciju kao djevojke, a ne kao glumice". 

"Mislim da me mrzila, ali mrzio me i Marlon jer joj nismo rekli za taj detalj da ćemo koristiti maslac kao lubrikant", nadodao je Bertolucci kao i da svejedno ne žali zbog načina na koji je ta scena snimljena.

"Nisam želio da Maria odglumi poniženje, bijes. Htio sam da osjeća… bijes i poniženje. Mrzila me cijeli svoj život", izjavio je tada. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!