Scena
U RTL sport stiže voditeljsko pojačanje
RTL

nova uloga

U RTL sport stiže voditeljsko pojačanje

Ivonu Hemen gledatelji informativne emisije RTL Danas, u sklopu kojeg se prikazuju i sportske vijesti, osim kao reporterku, mogu gledati i u voditeljskoj ulozi

"Bilo je jako uzbudljivo pripremati se za novu ulogu. Ipak je to neka nova sfera, ali nikada nisam bila trtaroš tako da ni sada nema mjesta tremi“, kaže 27-godišnja Ivona Hemen koju gledatelji od utorka osim u reporterskoj ulozi mogu gledati i u voditeljskoj ulozi. Ivona je novinarsku karijeru na RTL-u počela kao web novinarka nakon čega je postala dio sportske redakcije. 

Kao reporterka je odradila brojna javljanja uživo, ali ipak, priznaje, da se to znatno razlikuje od vođenja vijesti.

„Na terenu si u srži događanja, imaš novinarsku slobodu na svoj način opisati i prezentirati ono što vidiš. S druge strane, u studiju nema toliko improvizacije, moraš biti staloženiji i pripremaš više tema odjednom, a moraš razmišljati kako zainteresirati ljude za svaku od njih i zašto je baš ta vijest važna“, pojašnjava Brođanka, inače magistra novinarstva.

U sport je zaljubljena još od malih nogu. Naime, njezin mlađi brat je veliki sportski znalac pa je uz njega puno učila, a kaže – upravo je ljubav prema sportu i presudila jer bez osobne strasti to bi bilo puko obavljanje posla.

„Najviše volim nogomet i košarku. Često sam na sportskim događanjima i izvan radnog vremena, meni su takvi dani blagdan. Upravo to je čar ovoga posla, imaš priliku otići na mjesta i manifestacije koje inače ne bi imao prilike posjetiti“, ističe Ivona, koja ima veliku želju otići na NBA utakmicu i odraditi intervju s Michaelom Jordanom.

Hemen se kao sportska voditeljica pridružuje već iskusnima Filipu Brkiću, Marku Vargeku i Ani Strizić, a gledatelji ih mogu pratiti u sportskom dijelu emisije RTL Danas svaki dan u 18:30!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!