Scena
Obitelj Michaela Jacksona bijesna zbog jezivog dokumentarca: 'Michael nije tu da se brani'
www.profimedia.hr

upozorili na javni linč

Obitelj Michaela Jacksona bijesna zbog jezivog dokumentarca: 'Michael nije tu da se brani'

Film 'Napuštajući Neverland' pokrenuo je buru na društvenim mrežama. Brojni korisnici navode da više ne vjeruju u nedužost kralja popa

Obitelj Michaela Jacksona u ponedjeljak je 'javnim linčem' nazvala ogorčene reakcije nakon projekcije novog dokumentarnog filma na Sundance festivalu u kojem se ponovno kralja popa optužuje za seksualne napade. 

Obitelj Jackson je već početkom siječnja "skandaloznim i patetičnim" nazvala novi film Dan Reeda "Napuštajući Neverland". Ali projekcija tog filma na Sundence festivalu u nazočnosti, među ostalima, utemeljiteljice pokreta #MeToo Tarane Burje, pokrenula je buru na društvenim mrežama.

Brojni korisnici navode da više ne vjeruju u nedužnost kralja popa, koji je 2005. oslobođen optužbi za zlostavljanje maloljetnika. Michael Jackson je preminuo 2009. nakon što se predozirao lijekovima.

"Michael je uvijek okretao drugi obraz, kao što smo uvijek činili kada su ljudi napadali našu obitelj, tako to rade Jacksoni", navela je obitelj pjevača u izjavi u ponedjeljak.

"Ali ne možemo tiho pratiti taj javni linč, kad se lešinari na Twitteru i drugim mrežama koji nisu poznavali Michaela obrušavajua na njega. Michael nije tu da se brani, a da je, te optužbe ne bi bile izrečene", zaključila je njegova obitelj.

U četverosatnom dokumentarcu koji će u proljeće biti prikazan na kanalu HBO, dvojica muškaraca Wade Robson i James Safechuck optužuju Michaela Jacksona da ih je zlostavljao kada su imali 7, odnosno 10 godina. Danas su četrdesetogodišnjaci.

Nakon pjevačeve smrti tužili su njegove nasljednike, ali žalbe su odbačene zbog zastare.

Na pitanje o svjedočenjima dvojice muškaraca, redatelj Dan Reed poznat po dokumentarnom filmu o atentatu na satirički list Charlie Hebdo u siječnju 2015. u Francuskoj, rekao je da "nimalo ne sumnja u njihovu vjerodostojnost".

"Ako smo nešto naučili, to je da su seksualna zlostavljanja složena i da se mora čuti glas žrtava", objasnio je.

Michael Jackson je nekoliko puta bio optužen za pedofiliju.

Prije procesa 2005. jedan ga je 13-godišnjak 1993. tužio za neprikladna dodirivanja. Slučaj je riješen nagodbom o isplati 15 milijuna dolara.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!