Scena
Glazba joj je u genima: Hana Huljić ima novu pjesmu i spot
Promo

'Noć bez snova'

Glazba joj je u genima: Hana Huljić ima novu pjesmu i spot

Pjesmu 'Noć bez snova', Hana je izdala i na engleskoj verziji pod nazivom 'Drama Queen'

Hana Huljić svježe je lice na glazbenoj sceni. Iako joj je glazba u genima te među svoje najbliže ubraja upravo svojevrsan dream team hrvatske estrade, oca Tončija i majku Vjekoslavu Huljić, ova mlada diplomirana kompozitorica proteklih godina posvetila se skladanju klasične glazbe, što je usavršila studijem na Umjetničkoj Akademiji u Zagrebu.

Početak ove godine uvidjela je pravi trenutak da zapliva i u pjevačkim vodama, svojim prvim singlom 'Alisa', za koji je dobila brojne pozitivne kritike i potporu publike. Potaknuta time, ovih je dana još jednom oduševila i to svojom novom pjesmom 'Noć bez snova', koju je izdala i u engleskom verziji pod nazivom 'Drama Queen'.

I ovoga je puta ostala dosljedna svom modernom i drugačijem zvuku koji Hana, nenametljiva kakva i jest, uspješno uvodi na tržište, predstavljajući tako pravo osvježenje.

Pjesma svojim stihovima prikazuje luckastu djevojku, koja se obraća mladiću koji je lud za njom i pokušava u njoj pronaći neku vrlinu. To je revnosno prikazano i u spotu koji ponovno potpisuje studio Pilot, u kojem je mlada pjevačica zanosnim izgledom i zaraznom energijom potpuno popunila ekrane.

Promo

Budući da je nekoliko godina provela nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta, logičan je korak bio pristupiti međunarodnoj sceni s kojom je uvelike upoznata, tako da je sama skladala glazbu i napisala stihove engleske verzije pjesme naziva 'Drama Queen', dok je hrvatsku inačicu teksta prepustila svojoj majci Vjekoslavi.

"Pjesmu sam napisala pred ljeto, glazbu u jednom dahu, a zatim engleski tekst. Hrvatsku verziju teksta napisala je mama Vjekoslava, uz zadane okvire da tematika bude što sličnija engleskoj verziji. Od trenutka kad sam napisala pjesmu, fokusirala sam se jako na nju i na to da ju realiziram u najboljem mogućem obliku. Vojan Koceič, s kojim sam radila aranžman, i ja proveli smo dane i sate u studiju dok nismo došli do posljednje verzije i napokon bili zadovoljni. Kad se radi o mojim pjesmama, perfekcionist sam, pa se to uvijek oduži", priznala je Hana.

Ova multitalentirana mlada glazbenica i kompozitorica, uz klasiku, pop pjesme i orkestracije, piše i pjesme za dječje predstave, te iza sebe već ima tri suradnje s Teatrom 'Gavran' pa joj je i jedan od planova napisati i dječji mjuzikl.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!