Show
Eurosong ne može proći bez politike: Islanđani poslali jasnu poruku držeći zastave Palestine
AP Images

i nisu jedini

Eurosong ne može proći bez politike: Islanđani poslali jasnu poruku držeći zastave Palestine

Ovi su kontroverzni izvođači naišli na veliku podršku fanova koji su njihov čin smatrali izrazito hrabrim

Sinoć je na Eurosongu pobjedu odnio nizozemac Duncan Laurence s pjesmom "Arcade", no skoro su još veću pozornost pokupili islandski predstavnici pod nazivom Hatari.

>>Duncan Laurence ovogodišnji pobjednik Eurosonga! Nizozemska domaćin 2020.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, osim kontroverznog nastupa u sado-mazo kostimima, za vrijeme su proglašenja glasova publike držali podignute zastave Palestine šaljući time i više nego jasnu poruku pomirdbe s Izraelom. 

I dok su mnogi negodovali kako politiku treba držati podalje od ovakvog natjecanja, Eurosong je već dugi niz godina poznat kao mjesto gdje mnogi izvođači šalju osobne poruke i stavove vezane za ljudska prava i jednakost pa tako i politiku

"Dakle, Island je držao zastavu Palestine nakon što su proglasili njihov broj bodova. Zamislite kako bi tek izgledao njihov pobjednički govor", napisao je jedan korisnik društvenih mreža. 

>>Od islandskih sado-mazohista do bajkovitog letenja preko pozornice. Pogledajte sve eurovizijske natjecatelje i njihove nastupe

"Oni su pravi moralni pobjednici", napisao je drugi. "Veliko poštovanje i čast za ove inteligentne i hrabre ljude", napisao je treći.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HATARI (@hatari_official) Svi 15, 2019 u 7:13 PDT

 

Hatari je najavio još i prije samog natjecanja da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine što je još od samih početaka probudilo negodovanje kod domaćina. Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand, osobno tražio od izvođača da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, no čini se kako su ipak održali ono što su najavili. 

No, nisu oni jedini. I Madonna je za vrijeme svog nastupa poslala istu poruku tako što su njezin plesači na svojim leđima nosili izraelsku i palestinsku zastavu grleći se. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Daniel Garnier (@danielgarnier11) Svi 19, 2019 u 1:34 PDT

 

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!