Ostani doma
Show
U finalu Eurosonga krivo zbrojili bodove: Evo kako sada izgledaju službeni rezultati
AP

KARDINALNA GREŠKA

U finalu Eurosonga krivo zbrojili bodove: Evo kako sada izgledaju službeni rezultati

Europska radiotelevizijska unija napravila je pogrešku prilikom zbrajanja bodova pa su tek jučer objavljeni službeni rezultati Eurosonga

Europska radiotelevizijska unija priznala je pogrešku prilikom zbrajanja bodova tijekom objave rezultata žirija u finalu Eurosonga.

Kako piše portal Eurosong.hr, problem je stvorio bjeloruski žiri, koji je svojim brbljanjem prije finala natjerao EBU da ga raspusti. Zbog toga je EBU morao naći neki alternativni način kako stvoriti rezultate žirija, koji su napravljeni tako da su uzeli zemlje koje su u istom potu kao i Bjelorusija (Armenija, Rusija, Gruzija i Azerbajdžan), vidjeli kako su finalisti prošli kod njih i izračunali prosječne rezultate. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim, bodove od 1 do 12 dali su zemljama koje su bile u zadnjih deset umjesto u prvih deset. 

AP

Prema ispravljenoj verziji, bjeloruski žiri je s 12 bodova nagradio Maltu, 10 je dobila Sjeverna Makedonija, 8 Cipar, 7 Italija, 6 Nizozemska, 5 Azerbajdžan, 4 Švicarska, 3 Grčka, 2 Švedska, a 1 bod dobila je Rusija. 

U konačnici se razlika između pobjednika Duncana Laurencea i Talijana Mahmooda smanjila na samo 26 bodova

AP

Predstavnica Sjeverne Makedonije Tamara Todevska novim zbrojem glasova postala je pobjednica žirija, a ukupnim zbrojem glasova našla se na sedmom mjestu, što je najveći uspjeh Sjeverne Makedonije na Eurosongu ikad, piše Eurosong.hr, gdje možete pogledati službeni poredak svih zemalja u finalu. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!