Ostani doma
Vremeplov
Fotografije iz doba neposredno prije strašne tragedije: Toše Proeski napustio nas je prije 14 godina
Marko Prpic/PIXSELL

NEPREŽALJENI TOŠE...

Fotografije iz doba neposredno prije strašne tragedije: Toše Proeski napustio nas je prije 14 godina

Toše je izgubio život u 27. godini, točnije u listopadu 2007. u prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac kod Nove Gradiške.

Toše Proeski, makedonski slavuj kako su ga mnogi zvali rođen je 25. siječnja 1981. u Prilepu, gradu u južnoj Makedoniji. Tošino pravo ime bilo je Todor koje u prijevodu znači Božji dar. 

Toše je svojim glasom, ali i silnom pozitivnom energijom osvojio obožavatelje diljem regije, a njegov 'zaštitni znak' je bio: „Ve sakam site!“ („Sve vas volim!“).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL)

Prvi nastup je imao s deset godina na priredbi na kojoj je pjevao „Ave Mariju“ ostavivši publiku bez teksta, a drugi samo godinu poslije na dječjem festivalu Zlatno Slavejče gdje je izveo pjesmu „Jas i mojot dedo“. Već tada je bilo jasno da će Toše biti zvijezda. 

(FOTO: Marko Prpic/PIXSELL)

Toše je izgubio život u 27. godini, točnije u listopadu 2007. u prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac kod Nove Gradiške. Putovao je iz Skoplja prema Zagrebu, kada je njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski izgubio kontrolu nad vozilom i udario u teretni kamion.

Toše je preminuo na licu mjesta zbog ozljeda vratne kralježnice. Vozač je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je Tošina menadžerica Ljiljana Petrović bila lakše ozlijeđena. 

(FOTO: Marko Prpic/PIXSELL)

Žalosna vijest u rekordnom roku obišla je regiju kojom je zavladala tuga, a njegovi najvjerniji obožavatelji ni 14 godina nakon tragedije ne zaboravljaju na svog idola niti na važne obljetnice, poput njegovog rođendana.

(FOTO: Robert Anić/PIXSELL)

"Na cesti naravno i odvratna je kiša, ali tvoj osmijeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote", komentirao je prošle godišnjice njegov prijatelj Tony Cetinski. 

(FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL)

"Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama.
Voli te brat", napisao je tad Cetinski na Facebooku. 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!