Ostani doma
Vremeplov
Istražili smo ludu teoriju koja kruži već godinama: Da li košarkaška legenda ima izvanbračnog sina, zvijezdu NBA finala?
www.profimedia.hr

NE TAKO UZORAN SUPRUG?

Istražili smo ludu teoriju koja kruži već godinama: Da li košarkaška legenda ima izvanbračnog sina, zvijezdu NBA finala?

Je li Michael Jordan otac Jimmyja Butlera?

U tek završenom NBA playoff-u Jimmy Butler je bio nezaustavljiv.

Iz utakmice u utakmicu je svojim vodstvom na terenu konstantno vukao svoj Miami Heat sve do finala te zalaganjem u obrani i napadu u odlučujućim trenucima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Butler (@jimmybutler) on Apr 8, 2020 at 5:24pm PDT

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon treće utakmice finala protiv LA Lakersa gdje je postigao četrdeset koševa i sam odveo svoju momčad do pobjede, nadigravši Lebrona Jamesa i Anthony Davisa, Jimmy nas je ostavio u čudu i svojom igrom podsjetio na najboljeg...

Ta borbenost, taj manjak straha i egzekucija u napadu, taj žar u obrani, Jimmy Butler je sve podsjetio na Michaela Jordana, što je uzburkalo stare glasine da je Jimmy Butler Jordanov izvanbračni sin.

(FOTO: www.profimedia.hr)

Ako pogledamo malo bliže i usporedimo crte lica, iznenada se ova luda teorija više i ne čini tako luda.

I ako pogledamo životnu priču Jimmyja, postavlja se pitanje da li je to moguće, da li je Michael Jordan otac Jimmy Butleru?

Ako je to istina, to bi bila najluđa priča u povijesti NBA-a, ipak je riječ o najboljem košarkašu svih vremena i s druge strane o jednom od trenutno najkompletnijih igrača u NBA-u. Ta teorija koliko god zvučala smiješno i izmišljeno ima svoje temelje u nekim činjenicama koje povezuju njih dvoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Butler (@jimmybutler) on Jan 2, 2020 at 7:43pm PST

Vratimo se u 2016. godinu kad se pojavila priča na jednom sportskom trač portalu da Michael Jordan nije htio priznati svoje izvanbračno dijete 1988. godine iz straha da mu ne uništi brak. To dijete je dobilo prezime svoje majke - Butler, a Jordan je odlučio isplatiti majku djeteta da šuti te da si ne uništi reputaciju obiteljske i sportske zvijezde u javnosti.

Nakon trinaest godina majka je izbacila dijete iz kuće, jer je plaćanje stalo. S druge strane postoji stara priča da je Jordan dobio dijete otprilike u vrijeme kad je Butler rođen, te je dokumentirano da se pokušao ušuljati u bolnicu i da je žena dobila 23 ruže u rađaonici. A svi znamo da broj 23 predstavlja onaj koji se nalazio na Jordanovom dresu.

Iz biografije Jimmyja Butlera znamo da otac nikad nije bio dio njegovog života i opće je poznata činjenica da ga je njegova mama izacila iz kuće s riječima "Ne sviđa mi se kako izgledaš, moraš otići." To je ljudski grozno što mu se dogodilo kao djetetu i kako je preko noći ostao na ulici, ali u kontekstu ove teorije, kockice se slažu.

I opet, ako se vratimo na čisto fizički izgled, vidimo da Jimmy više sliči Jordanu od njegova dva sina, Jeffreyla i Marcusa.

Michael Jordan je 1988. godine, u vrijeme kad je Jimmy bio začet, već bio s tadašnjom djevojkom i budućom suprugom Juanitom Vanoy s kojom je tad već imao i prvog sina Jeffreyja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Butler (@jimmybutler) on Dec 6, 2019 at 8:00pm PST

Ima smisla da je tada kao zvijezda u usponu, sportaš s unosnim sponzorskim ugovorima i u novoj vezi htio zataškati izvanbračno dijete, a povrh toga bio je uzor mnogima i stigma nevjernog muža mogla je jako naškoditi njegovoj reputaciji.
S obzirom da je Jimmy rođen 14.09.1989 u Houstonu u saveznoj državi Texas i ako znamo da je bio začet otprilike devet mjeseci prije, vrijedi provjeriti da li je postojala opcija da se njegova majka i Jordan upoznaju.

Chicago Bullsi s Jordanom su igrali te godine u Hustonu utakmicu 03.02.1989., što bi značilo da bi Jimmy bio rođen prerano, točnije nakon sedam mjeseci trudnoće, a za to nema nikakvih dokaza.

Ali, ako je Jimmy začet u dvanaestom mjesecu 1988. godine, Chicago Bullsi su igrali protiv Dalas Mavericsa 03.12.1988., a Dalas je samo 3 sata vožnje udaljen od Hustona. I ne bi bilo čudno da su igrači nakon utakmice otišli do Hustona koji je imao bolji noćni život?

Dodatno, Bullsi su imali pauzu od tri dana do sljedeće utakmice, što dovodi do zaključka da je opcija da se Michael Jordan i Butlerova majka 'upoznaju' postojala barem vremenski.

(FOTO: www.profimedia.hr)

Iz ove hrpe činjenica i tračeva, izašla je jako zanimljiva teorija koja je ponovno postala aktualna s igrama koje je Butler prikazao u NBA finalu. U svakom slučaju, Jimmy je imao jako zanimljiv i težak životni put koji mu je izgradio karakter.

I premda je kroz karijeru bio poznat kao zločesti dečko' i osoba s kojom su se suigrači teško slagali, ove sezone je svima pokazao da nije bio problem u njemu, nego je oko sebe samo trebao osobe jednako borbene i mentalno jake kao što je i on sam.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!