Ostani doma
Vremeplov
Brutalno ju je ubila najbolja prijateljica, a na filmu utjelovila Jennifer Lopez koja je tada bila 'nitko'
www.profimedia.hr

legendarna selena

Brutalno ju je ubila najbolja prijateljica, a na filmu utjelovila Jennifer Lopez koja je tada bila 'nitko'

Riječ je o američkoj glazbenici Seleni koja je za života bila tolika zvijezda da ju je javnost nazivala "meksičkom Madonnom"

Legendarna pjevačica Selena Quintanilla-Perez ubijena je dva tjedna prije svog 24. rođendana.

Riječ je o američkoj glazbenici koja je za života bila tolika zvijezda da ju je javnost nazivala "meksičkom Madonnom", a sva četiri albuma koja je objavila rušila su rekorde popularnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: www.profimedia.hr)

Osim pjevanja, bavila se i glumom i modelingom, ali i dizajniranjem odjeće. Kako je uz glazbenu bila i modna ikona, taj potez ne čudi, a imala je čak dva dućana sa svojom linijom odjeće.

Na tom je polju zaposlila svoju blisku prijateljicu Yolandu Saldivar i to kao voditeljicu dućana, što se brzo pokazalo lošom odlukom. Brojni zaposlenici u dućanima su se žalili Seleni i njezinu ocu Abrahamu Quintanilli na Yolandino ponašanje, ali ona im nije vjerovala, a kasnije ju je zaposlila i kao svoju agenticu te predsjednicu kluba obožavatelja.

1995. goidine počeli su veliki problemi. Naime, sve više obožavatelja zvalo je Selenina oca sa žalbama da su uplatili članstvo, no zauzvrat nsu dobili ništa. Kratkom istragom, tata je shvatio kako Yolanda potkrada njegovu kćer.

Selena se nakon tih optužbi obračunala s "prijateljicom" u jednoj motelskoj sobi, a Yolanda je posegnula za pištoljem u torbici i upucala zvijezdu. Ipak, nije računala da će Selena uspjeti nekako doći do recepcije te zaposlenicima reći tko ju je upucao prije nego što se onesvijestila.

Hitno je prebačena u bolnicu u gradu Corpus Christi u Teksasu, no nije preživjela operaciju. Preminula je 31. ožujka 1995., 16 dana prije svog 24. rođendana. Na njezinu pogrebu okupilo se oko 30 tisuća ljudi. U listopadu 1995. Yolanda je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu.

Dvije godine nakon njezine tragične smrti, snimljen je film "Selena" u kojem je pjevačicu utjelovila Jennifer Lopez koje je tada bila još relativno nepoznata. Nakon filma Hollywood joj je širom otvorio svoja vrata.

(FOTO: www.profimedia.hr)

O životu prerano umrle pjevačice i Netflix je osmislio seriju čija će prva epizoda biti premijerno prikazana 4. prosinca. Selenu igra Christian Serratos, glumica poznata po seriji "Walking Dead".

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!