Zabava
Zadranin Šime Košta je zvijezda korejskog pop benda
Promo

uspjeh

Zadranin Šime Košta je zvijezda korejskog pop benda

Simpatičan Zadranin živio je u New Yorku, a potom preselio u Seul gdje s još trojicom članova benda krenuo u osvajanje korejskog, ali i svjetskog glazbenog tržišta.

EXP EDITION- korejski je pop bend u kojem pjeva i naš Zadranin Šime Košta. Simpatičan Zadranin iz New Yorka preselio u Seul gdje s još trojicom članova benda osnovao KPop bend i kreunli su o osvajanje korejskog, ali i svjetskog glazbenog tržišta. ŠIme je tako jedan od četvorice članova benda, a uz njega bend tvore Frankie Daponte Jr., Koki Tomlinson i Hunter Koh. 

Šime nam je iz Seula objasnio kako je uopće završio u KPop bendu EXP EDITION. 

"Nakon što sam diplomirao pjevanje i glumu za Mjuzikl u Arizoni preselio sam se u New York gdje sam radio na manjim predstavama.  EXP EDITION se dogodio sasvim neočekivano.   Otišao sam na audiciju i bio sam izabran od 2000 prijavljenih.  Iskreno, nisam znao sto očekivati! O Kpop-u sam znao vrlo malo, preko prijatelja koji su ga slušali. Međutim to je zapravo bio i cilj naše direktorice Bore Kim. Bora Kim, inače umjetnica iz Seula, je u sklopu svog postdiplomskog rada na Columbia University-u željela stvoriti prvu Kpop grupu isključivo bez ijednog Korejskog člana.", objasnio je Šime te dodaje;    

"U zadnjih 10 godina Kpop je postao globalni žanr glazbe te postao pravi kulturni fenomen. Čim sam postao članom EXP EDITION moj svijet se promijenio . Ovaj žanr je imao sve odlike koje su mi se sviđale : super glazbu, ritam koreografiju, modu i naravno cijeli vizualni spektakl je perfektan. Kad jednom počneš gledati Kpop spotove i nastupe ne možeš  prestati. Nakon desetaka nastupa u New Yorku, Bostonu i Miamiju, na ljeto 2016. smo se preselili u Koreju. Dobili smo priliku naučiti Korejski jezik, kulturu i nastupati na velikim Kpop pozornicama tamo gdje je sve i počelo - u Seulu", kaže Šime koji je nedavno nastupio na Olimpijskim igrama. 

"Prošli mjesec smo izdali naš prvi mini-album FIRST EDITION, s glavnim singlom STRESS. Trenutno imamo dosta promocije i nastupa svaki tjedan svugdje po Koreji, uživo i na TV-u. I iskreno, još se sve čini pomalo nestvarno. Nedavno smo nastupili i na ogromnom Kpop Festivalu u sklopu Pyeongchang Olimpijskih Igara. Jedan od nastupa koji neću nikad zaboraviti je onaj u Danskoj prošlo ljeto, gdje smo nastupali na ljetnom glazbenom festivalu Roskilde.  Energija, ambijent, publika sve je bilo nevjerojatno", kaže naš glazbenik koji intenzivno uči Korejski. Ipak to ne znači da je zaboravio Hrvatski. 

"Imamo satove Korejskog svaki dan. Zapravo i živimo svi skupa sa našim učiteljem tako da bi sto više pričali na Korejskom. a ne na engleskom. Haha. Užasno je teško, ali postaje sve lakše i lakše. Moramo učiti svaki dan novi vokabular i gramatiku.... Možda ste mislili da je Hrvatska gramatika teška ali da vidite Korejsku! Kad smo se doselili ovdje bilo je vrlo teško razumijeti, ali sada možemo voditi razgovor bez većih problema Na korejskom dajemo intervjue i komuniciramo s našim fanovima. Čitanje i pisanje je bilo najlakše savladati. Ali slušanje, gramatika i vokabular su druga priča", objasnio je Šime koji priznaje da uprkos uspjehu i svemu mu nedostaje Hrvatksa. 

 

"Vrlo često me uhvati nostalgija pa za klavirom otpjevam Olivera i istog trenutka sve mi je lakše. U Zadru, odnosno Preku na otoku Ugljanu, su mama, tata i sestre tako da dolazim kući koliko god mogu.  Nadam se ponovno doći ovo ljeto na odmor a onda možda i na berbu maslina kasnije. Bilo bi super ponovno zapjevati na hrvatskim pozornicima. Svaki dan dobivam poruke podrške od fanova iz Hrvatske ( da ! I kod nas se sluša Kpop!) koje me uvijek toliko razvesele" Tako da se nadam doći i sa dečkima uskoro", otkrio nam je je Šime. 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!