Ostani doma
Zabava

Frajeri i 'guylineri': Damiano David nije izmislio šminkanje! Pa i najpoznatiji vizažist na svijetu je muškarac

Industrija ljepote jedva je dočekala ovakve frajere

Kad je talijanska grupa Måneskin pobijedila na Eurosongu, žene su doslovno poludjele za karizmatičnim 22-godišnjim pjevačem Damianom Davidom, koji ne samo da je nosio tuš oko očiju, već je i samouvjereno plesao u čizmama na petu! Ekipa Exkluziva je istražila tko su frajeri kojima tzv. guylineri ne umanjuju muškost! 

Od starog Egipta preko Charlieja Chaplina pa sve do modernih gusara s Kariba koje je utjelovio seksepilni Johnny Depp. No, ništa nije zapalilo društvene kroničare i tabloide kao talijanski rocker u štiklama s tušem na očima! 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon ovogodišnjeg Eurosonga Måneskin je postao prava senzacija diljem Europe. Dok su neki na njih gledali sa zgražanjem, drugi su im se divili na hrabrosti i mladenačkoj energiji. Ponajviše frontmenu, Damianu Davidu koji je ponovno popularizirao tzv. guyliner! 

"Nastojim razdvojiti svoj profesionalni i privatni život. Kad smo doma, pokušavamo živjeti normalnim životom. Normalni smo dvadesetogodišnjaci, ne glumatamo ništa, tako da kada smo doma, družim se sa svojim mačkama", pojasnio je Damiano David.

Nemojte misliti da su se frajeri počeli šminkati 2021.! Lickali su se i tisuće godina prije, no, svijet se najviše zapalio dolaskom buntovnih rokera koji su jasno i glasno dali doznanja da vole šminku! David Bowie, Mick Jagger pa i Kurt Cobain samo su neki od frajera koji su, unatoč tušu oko očiju, imali milijune obožavateljica.

Toga je svjestan i Karlo Rusan, jedan od vodećih celebrity vizažista kojemu se u ruke prepuštaju najveće hrvatske zvijezde. Zahvaljujući Albini, Karlo je svoje znanje pokazao i na Eurosongu pa je samim time talijansku hodajuću seks senzaciju imao prilike vidjeti i uživo! 

Vezana vijest

Nose+štikle,+šminkaju+se,+a+obožavaju+ih+žene+i+muškarci:+Je+li+pobjednik+Eurosonga+seks+simbol+21.+stoljeća?++(thumbnail) AH, DAMIANO! Nose štikle, šminkaju se, a obožavaju ih žene i muškarci: Je li pobjednik Eurosonga seks simbol 21. stoljeća?

"Mi smo od njega napravili pompu, kao 'Isuse Bože, čovjek sa crnim smokeyjem', ali njemu to toliko stoji. On ima toliko energiju da bi bez tog linera bio baš bezveze", pojasnio je Karlo Rusan.

Da, ne biste vjerovali, ali Damiano David nije izmislio šminkanje! Pa i najpoznatiji vizažist na svijetu je muškarac! 

"Kad sam tek počeo i malo proučavao svu tu scenu, najdraži mi je bio onaj Jack Sparrow u 'Piratima s Kariba' s onim crnim, razmrljanim smokeyjem. Recimo, dan danas kad radim crni smokey na ženama, uvijek mi on ima nekakvu čar jer bude malo neuredan. Jednostavno ga volim nazvati 'jutro nakon'. Zamisli da se namažeš, odeš spavati i ujutro se probudiš - bude ti malo razmrljano. Tad mi je to savršeno", smatra Rusan.

Kad je David Beckham početkom tisućljeća uveo novi pojam muževnosti, gotovo da je izbio skandal. Rodio se metroseksualac zbog čega se svijet digao na noge! 

"Nekako mislim da idemo ka tome da nam to postane društveno prihvatljivo jer zašto ne vidjeti njegovanog i lijepog muškarca i zašto je to nužno feminizirano neovisno o spolnoj opredijeljenosti", smatra urednica časopisa Gloria Glam Vedrana Čarapović.

I doista, muškarci čine dobar dio beauty i fashion industrije - od dizajnera, fotografa, stilista pa tako i pripadnice nježnijeg spola u većini slučajeva više vjeruju muškom sudu kada je u pitanju izgled. Borna Kotromanić, bivša modna dizajnerica i poduzetnica, na svojim društvenim mrežama bez obzira na tuđa mišljenja uvijek rado dijeli stavove i stil života. Pa i kad je muško šminkanje u pitanju! 

"Da me dira muška ruka s lakiranim noktima, ne mogu baš reći da me to pali. Ne mogu reći da je to nešto što ja na muškarcu nalazim privlačno, ali nešto što mi može biti fora i kul, ali rađe da nije na mom", istaknula je Borna Kotromanić.

Industrija ljepote jedva je dočekala ovakve frajere, uostalom što je tako loše u tome da frajer prekrije podočnjake nakon besane noći ili prištić uoči važnog događaja? 

Pa da čujemo, tko se boji šminke još? 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!