Zabava

Kako Amerikanac oženjen za Hrvaticu vidi našu domovinu!

Hrvate i njihove običaje opisao je jedan Amerikanac. Cody je hrvatski zet, a mala zemlja koju nekoć nije znao ni smjestiti na karti, svaki ga dan iznenađuje. Kako nas uistinu vide stranci, duhovito opisuje na svom blogu, a što mu se najviše sviđa i što nam zamjera, ispričao je RTL-u.

Do prije nekoliko godina nije niti znao gdje je ta Kroejša. Onda se zaljubio u Hrvaticu, doselio u Zagreb i zaposlio na fakultetu.

Došao je kao potpuni stranac, godinama se čudio i onda polako prihvatio njemu strane običaje. I postao društveni kroničar! Pa sad piše blog u kojem okom stranca promatra i analizira ono čemu smo se mi već davno prestali čuditi.

Prvo što je u Zagrebu primijetio i odmah zavolio su, naravno, lijepe žene.

Kad netko kaže Hrvatska Cody pomisli na kompliciranu birokraciju. Šalteri i bezbrojni formulari, to je iskustvo koje bi da može, zaboravio.

Kad su njegova muke po birokraciji napokon završile, postao je purger i sada uživa u, kako kaže, nevjerojatno mirnom i sigurnom Zagrebu.

Guštanje u miru i spokoju metropole hrvatskom zetu nerijetko upropaste minska polja.  

I na kraju, ono što Cody smatra najboljim hrvatskim izumom. Svaka čast Tesli i Penkali, ali ono što su usavršili milijuni anonimnih Hrvata Codiju je leglo bolje od svih hrvatskih izuma zajedno. Radi se o ni manje ni više nego kavi!

I kad sastavi listu ZA i PROTIV zemlje koja mu se iz rodne Oklahome nekad činila kao točkica na globusu, ipak je više argumenata zelene boje. Nije loše biti hrvatski zet!

Reci što misliš!