Zvijezde
Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar nerazdvojni: zajedno i u kampanji za zaštitu Korane
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

i dalje zaljubljeni

Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar nerazdvojni: zajedno i u kampanji za zaštitu Korane

Na spustu je sudjelovala i Zrinka Cvitešić koja je zaštitno lice kampanje, a bila je u društvu svog dečka Nike Kranjčara, od kojeg se očito ne odvaja

Regatom "Korana 2015", od mjesta Lučice do Barilovića, u organizaciji karlovačke ekološke udruge Eko-Pan, u nedjelju je počela kampanja protiv planiranja gradnje niza mini hidroelektrana na rijeci Korani.

U ime Eko-Pana, ali i mnoštva drugih ekoloških i sportskih udruga vezanih uz rijeke, Denis Frančišković rekao je da zajednički žele poručiti kako nije dobro da se Korana koristi za energetske potrebe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Količina dobivene električne energije objektivno je mala, a velika je šteta za biološku raznolikost i turistički potencijal", rekao je Frančišković.

Postojećim prostornim planovima predviđena je gradnja sedam mini hidroelektrana, a postoji i plan za ukupno trinaest u nizu, što bi nepovratno devastiralo Koranu, dodao je.

(Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Na spustu je sudjelovala i Zrinka Cvitešić koja je zaštitno lice kampanje, a bila je u društvu svog dečka Nike Kranjčara, od kojeg se očito ne odvaja.

Cvitešić je rekla da kao umjetnica ne želi ni pokušati objasniti stručno zašto je štetno graditi hidrocentrale na Korani. "Samo želim da se Korana zaštiti", kazala je te dodala da je za tu rijeku vezana jer je tu odrasla, a takvo djetinjstvo želi i drugoj djeci.

Podsjetila je i da je na rijeci Dobri gradnja HE Lešće uništila krajobraz, a time i raftig na toj rijeci.

(Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!