Zvijezde

Naše vremešne zvijezde ne miruju: Miro, Božo i Tereza su nam otkrili zašto ne pomišljaju na mirovinu

Odavno su prešli zakonsku granicu za odlazak u mirovinu, no mirovanje ovim vremešnim legendama ne pada na pamet. I dalje pjevaju, glume i rade poslove koje vole

Stručnjaci su složni - odlazak u mirovinu može biti i novi početak. No ta kvazi mudra i ne vrijedi za naše zvijezde koje, iako već neko vrijeme uživaju u zasluženoj mirovini, i dalje marljivo rade. I što je možda najvažnije - ne misle baš tako brzo ni stati.

Ako ćemo posve iskreno, hrvatska glazbena scena bi se zauvijek zavila u crno da Mišo u 75. ode u pjevačku penziju. Božo Sušec i dalje s istim žarom komentira većinu sportskih događanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Volim raditi... Odlično je ako se čovjek dobro osjeća, neka radi stvari koje voli, koje ga vesele. Ima vremena za sve", kaće sportski komentator Sušec.

Tereza Kesovija, primjerice, nakon 55 godna karijere nimalo ne kaska za mlađim kolegicama. Štoviše, krenula je na novu mini turneju.

"Neću se ja ni od koga opraštati, to je tužno,  a ja nisam tužna osoba. Stvarno nisam", poručuje Tereza.

Legendarna umirovljenička lista ide u nedogled. Špiro Guberina u 83. godini, kada ne glumi, objavljuje na Facebooku fotke s odmora, njegov kolega Pero Kvrgić i dalje rastura u Stilskim vježbama, a uskoro slavi 90. rođendan. 

Gabi Novak pjeva u 80., Veljko Bulajić režira u 88., a Miro Ungar, iako je u penziji dugih 19 godina, gažira u 79.

"Mirovina nije dovoljna da se normalno živi pa se mora i raditi... A kad vas publika hoće i u ovim poznim danima, onda zašto ne?", kaže Ungar. 

"Da dobijem na jackpotu 20 milijuna eura, ja bih opet nešto radio. Nisam ja od onih koji mogu ležati i dići sve četiri u zrak ili putovati kruzerima... Veseli me ovaj posao. Dok me veseli ću ga raditi", dodaje Sušec.

"Mislim da je stvar u temperamentu, u nekoj dobroj energiji koju ja nosim od početka", kaže Tereza Kesovija.

Energija je ta koja je važna. Dobro, nisu to isti nastupi kao prije, dvadeset, trideset godina, ali žar je tu. A kad je žara i ljubavi prema onome što radiš, nije ni važno u kojem si desetljeću života. 

Ali, da, Miro Ungar uskoro slavi 60. obljetnicu karijere. I priznaje, sada publici može priuštiti posve drukčije glazbeno iskustvo. Naravno, opreza nikad dosta.

"Odraditi tri koncerta dan za danom, treba fizički izdržati. A danas to odraditi, to je izazov, moram se paziti zbog toga", kaže Ungar.

"Muškarci mogu pjevati koliko god ih je volja. Mogu biti i debeli i stari, a zena samo mora imati sisu. Ali ako netko lijepo pjeva i može dati puno, onda on može pjevati koliko god hoće", kaže pjevačica Jasna Zlokić.

Bili oni u trećem dobu, jesu li zlatna generacije ili ne, nije ni važno. S obzirom na uspješne godine radnog staža, svima im kapa do poda.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!