Zvijezde / Domaće zvijezde

2Cellos na prekretnici glazbene karijere: 'Jednostavno se moramo maknuti od svega'

Nadamo se da ova priča neće imati tužan završetak...

2Cellos ne prestaju nizati uspjehe i taman kad se prisjetimo da smo nekoliko puta rekli kako je ovaj popularni violončelistički dvojac doživio vrhunac svoje karijere, oni ljestvicu pomaknu još više. A znate kako kažu da vijesti stižu uvijek u paketu? Dobra je da imaju novi album, a loša da su momci odlučili uzeti pauzu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 2CELLOS (@2cellosofficial) Tra 30, 2018 u 7:32 PDT

 

"To je bilo suludo. Život, ritam i tempo su bili ubitačni. Stvarno smo pretjerali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja... Jednostavno se moramo maknuti od toga", priznao nam je Stjepan. 

No, bez brige. U ovoj ćete glazbi ipak još neko vrijeme uživati. Dečke čeka australska i američka turneja, a nakon toga... "Posvetiti se nekim drugim stvarima u životu, napraviti jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo k sebi, ako dođemo k sebi, možemo opet dalje", rekao je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 2CELLOS (@2cellosofficial) Lis 17, 2018 u 2:28 PDT

 

Uz sve uspjehe koji su im se događali, stigli su snimiti i novi album te napisati dvije autorske stvari. Jednu su čak posvetili i najsnažnijem, odnosno najbržem električnom automobilu u svijetu. Svjetskom, a našem. "Zove se 'Concept 2' i bili smo baš ponosni kako zvuči. A pazite ovo, zove se c2, a mi smo 2c, ima smisla", kaže Stjepan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 2CELLOS (@2cellosofficial) Lis 2, 2018 u 7:13 PDT

 

Upravo nadnaravnim epitetima publika doživljava sve nastupe 2Cellosa. Tim nizom Stjepan planira nastaviti i u samostalnim vodama. Neki su već iza njega, a posebno mu znači rodna Pula. "Zadnjih osam godina isključivo sviram kao 2Cellos i ovako izaći iz toga, uopće se usuditi sam svirati u Areni s klasičnom glazbom, je bio sulud potez, ali ja sam lud u glavi i volim riskirati. Baš sam ponosan na sebe", rekao je ponosno Stjepan.  

I vjerojatno će nastaviti oduševljevati publiku u tom samostalnom umjetničkom smjeru, dok će Luka vrijeme pauze iskoristiti za obitelj i sina jedinca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LUKA ŠULIĆ (@lukasulicworld) Ruj 23, 2018 u 11:09 PDT


A kad je bolja polovica u pitanju, većinu uvijek zanima što to Stjepan zapravo traži. "Van svih tih normi i formi koje su nam zadane u ovom  životu. Tražim nekoga tko to kuži, ako je ta žena spremna rasti sa mnom u svemu, ako je svjesna koliko je sve ovo u svijetu lažno i ako je spremna rast sa mnom, onda imamo o čemu pričati", rekao je sigurno Stjepan. 

A dok ne naiđe ona prava, ovaj violončelist će uživati u plodovima svog rada.

 

Reci što misliš!