Zvijezde / Domaće zvijezde

Ima 18 godina, prekrasan glas i anđeoska krila: 'Oduvijek mi je bio san otići na Eurosong'

Gost Direkta je Roko Blažević koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije vratio se nakon osam godina, a najviše bodova žirija i publike osvojio je splitski maturant Roko Blažević

Nije imao puno vremena za slavlje jer je odmah morao natrag u školske klupe. Ali kolege iz razreda priredili su mu svečani doček, uz krafne i tortu, već su spremni navijati za Roka na Euroviziji koja se u svibnju održava u Izraelu. Inače, Roku uspjesi nisu strani, već je osvojio drugo mjesto na RTL-ovom showu 'Zvijezde', gdje mu je mentor bio Jacques Houdek, autor pobjedničke pjesme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roko� (@rokoblazevic_official) on Feb 17, 2019 at 12:14pm PST

 

Roko je bio gost RTL Direkta. Ono što su svi koji su pogledali Doru upamtili, osim njegovog anđeoskog glasa, bila su krila koja je Roko nosio na nastupu. 

"Krila su bila zajednička ideja mene, Jacquesa i cijelog tima. Bilo je velikih reakcija na krila. Nismo se nadali da će se toliko prašine dignuti oko toga. Ne smatram da je to nešto nužno negativno. Ipak je zbog toga na nama bio dodatan fokus. Ja sam iznimno zadovoljan", poručio je Roko.

S obzirom na to da je krila na Eurosongu proslavio pjevač Azerbajdžana, Roko je kazao kako će sa timom odlučiti hoće li ih nositi u Izrael na Eurosong ili ne. 

"Publika je odabrala mene s krilima i misao je za sada takva da idemo s njima u Izrael. Vidio sam tog izvođača tek prije dva dana kada su počele izlatiti te slike. Nisam prije znao za njegova krila", rekao je. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roko� (@rokoblazevic_official) on Feb 11, 2019 at 9:39am PST

 

Roko, koji pohađa srednju školu u Splitu, kazao je kako jučer niti jedan sat nije bio tipičan. "Bilo je slavlja, torte, veselja, pjesme... Bio je jedan divan doček", rekao je Roko.

Od pobjede na Dori, kaže, najviše razmišlja o tome kako će uskladiti učenje za državnu maturu i pripreme za Eurosong. "Neće biti lako, nije bilo ni do sada, ali dat ću sve od sebe na oba područja", poručio je.

Kazao je kako mu je iznimno drago što se Dora vratila u Hrvatsku jer su tako mladi dobili još jedno mjesto na kojem mogu pokazati svoj talent. "Pozornica Eurosonga mi je oduvijek san i ne mogu biti sretniji", zaključio je.

Za kraj je dodao kako vjeruje u svoju pjesmu i da će prekinuti dugogodišnji niz neuspjeha na Eurosongu. Cilj mu je finale. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!