Zvijezde / Domaće zvijezde
Jacques Houdek: Originalna scenska pojava i vokal koji je nadišao granice Lijepe naše
Davor Puklavec/PIXSELL

'Gospodin glas'

Jacques Houdek: Originalna scenska pojava i vokal koji je nadišao granice Lijepe naše

Zahvaljujući nevjerojatnim vokalnim sposobnostima, Jacques Houdek zamijećen je i u inozemstvu

Jacques Houdek, odnosno Željko Houdek, rođen je 14. travnja 1981. u Velikoj Gorici. Jedan je od najpopularnijih mlađih domaćih pjevača, a u svojoj bogatoj diskografiji može se pohvaliti sa srebrnom, zlatnom, platinastom i dijamantnom nakladom albuma.

Budući da mu se nitko u obitelji ne bavi glazbom, njegov je talent zamijetila teta u vrtiću koja mu je sugerirala da krene u glazbenu školu, što je i učinio. Uz nju, završio je i frizersku školu, a za solo pjevanje se odlučio dalje školovati na američkom sveučilištu Berklee College of Music. 

Samostalnu pjevačku karijeru je započeo 2000. godine i do danas održao tisuće koncerata, kako u Hrvatskoj, tako u regiji, a ostvario je niz uspješnih glazbenih suradnji. 

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Od samih početaka karijere izdvojio se svojom osebujnom i simpatičnom scenskom pojavom, a svojim je glasom podigao letvicu standarda na našoj estradi.

Jacques je prvo počeo nastupati u klubovima, a pjevao je i prateće vokale Coloniji.

Prvi ozbiljniji angažman bio mu je nastup na Dori 2002., kada je za sebe rekao da je upao u oko publici jer je unatoč svojoj građi zaplesao. "Kada me jednom vidiš, ne zaboraviš me", rekao je u jednom intervjuu.

Često se šali na račun svoje kilaže, a priznao je kako se 2006. podvrgnuo ugradnji želučanog balona, što je kasnije požalio. Odustao je od svih vrsta dijeta i pokušava se hraniti što zdravije.

Jacquesov prvi album 'Čarolija' izdan je 2004., a javnost i kritičari su ga odmah prepoznali i nagradili Porinom u kategoriji najboljeg novog izvođača, dok je album ostvario srebrnu nakladu.

Godinu dana kasnije izdaje album za djecu 'Kad si sretan', a 2006. album 'Živim za to' posvećuje novopečenoj supruzi Brigiti.

Dvije godine kasnije snimio je čak tri albuma - 'Crno i bijelo', live album 'Live in SAX' te Porinom ovjenčani album za djecu 'Idemo u Zoološki vrt'. Još je jednog Porina osvojio albumom s najvećim božićnim hitovima.

Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL

Uz brojna domaća i regionalna priznanja, Jacques je potvrdio svoj talent i u inozemstvu. Na pjevačkom natjecanju Open Mic UK u Londonu osvojio je 4. mjesto, a sudjelovao je i u britanskom pjevačkom showu 'X Factor' u kojem je ušao u najboljih 100 kandidata od 250.000 prijavljenih.

Nikada nije krio da bi mu kruna karijere bilo predstavljanje Hrvatske na Euroviziji, što mu je nakon nekoliko pokušaja uspjelo 2017. godine. U Kijevu je pjesmom 'My Friend' zauzeo 13. mjesto.

Svoje znanje i iskustvo rado prenosi drugim pjevačima, pa je tako mentor Roku Blaževiću koji će nas predstavljati ove godine na istom natjecanju, isto kao i Nini Kraljić koja je nastupila 2016. u Stockholmu.

U privatnom životu Jacques je od 2006. u sretnom braku s Brigitom Krkač, s kojom ima kćer Sofiju i sina Davida.

Robert Anic/PIXSELL​

Medijsku je pažnju znao privlačiti zbog navodnih konflikata sa suradnicima i novinarima, a on kaže kako se radi samo o njegovoj iskrenosti i otvorenosti i tvrdi da prigovara samo zbog nečije neodgovornosti i nepoštivanja dogovora.

Publika ga prepoznaje i kao člana žirija u nekoliko pjevačkih reality showova, a bavi se i humanitarnim radom s djecom i ljudima s posebnim potrebama.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!