Zvijezde / Domaće zvijezde
Doris Dragović: Splitska diva koja je skoro dovela Eurosong u Zagreb
Davorin Visnjic/PIXSELL

egzotična pjevačica

Doris Dragović: Splitska diva koja je skoro dovela Eurosong u Zagreb

Doris Dragović - dama koju krasi, uz divan glas, i ponosit stas po kojemu je postala prepoznatljva tokom svojih trideset godina karijere

Splitska diva, Doris Dragović, rođena je 16. travnja 1961., a ljubav prema glazbi je naslijedila od maminog brata, trubača Edija Radosavljevića, jednog od osnivača "Splitskog festivala". 

(FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Kao djevojčica je silno željela biti učiteljica, a potom su je privukle plesne papučice i balet. Vrlo brzo se budi i ljubav prema glazbi, a uzori su joj tada Tereza Kesovija, Gabi Novak, Vice Vukov, Arsen Dedić i ostala velika imena tog vremena. 

U ranim je osamdesetima postala članica grupe "More" s kojom je izdala i CD "Tigrica" te tako započinje suradnju sa Zrinkom Tutićem. Solističku je karijeru započela 1986., a te je iste godine predstavljala Jugoslaviju na Euroviziji u Norveškoj s pjesmom "Željo moja" autora Zrinka Tutića.

Trinaest godina nakon, 1999., s pjesmom"Marija Magdalena" Tončija Huljića u Izraelu osvaja visoko četvrto mjesto. Pjesma je odmah postala hit, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. 

Doris se udala za vaterpolista Marija Budimira 1990., a u rujnu iste godine rodila sina Bornu.

U jednom je intervjuu Marijo ispričao kako ga je Doris odmah oborila s nogu kada ju je vidio na jednoj splitskoj plaži i to zbog njezinog ponosnog stava.

No, ni Doris nije ostala imuna pa je tako i ona priznala da je bila "u nesvijesti" zbog njegovog pogleda.

(FOTO: Tino Juric/PIXSELL) 

Pjevačica je rijetko s medijima dijelila detalje iz privatnog života pa tako ne voli pričati ni o svom braku, iako je od samog početka bilo očito da su jedno drugome velika potpora. Ona je odlazila na njegove utakmice, dok on nije propuštao njezine koncerte.

"Moj je suprug moj vjetar u leđa. Uvijek mi je savjetnik, ima jedinstvenu intuiciju i golemu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi daruje, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savjet i snagu. Vjerujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji želi trajati", rekla je Doris u jednom intervjuu.

(FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) 

Do sada je pjevačica izdala čak 21 album, a od 1983. do 2002. ih je redovito objavljivala skoro svake godine. Među njezinim hitovima, najpoznatiji su "Željo moja", "Tužna je noć", "Marija Magdalena", "Dajem ti srce" i "Baklje Ivanjske". 

Prije skoro tri godine je s Jacquesom Houdekom snimila pjesmu "Ima nešto u tome" kao soundtrack mjuzikla "Pacijenti" koji je obrzo postao pravi hit. 

(FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL) 

I danas je mnogi smatraju jednom od najvećih hrvatskih diva te krase epitetom "Kraljice Torcide".

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!