Zvijezde / Domaće zvijezde
Kći Tončija i Vjekoslave Huljić objavila svoju prvu pjesmu, i to na dva jezika
Promo

svestrana HANA HULJIĆ

Kći Tončija i Vjekoslave Huljić objavila svoju prvu pjesmu, i to na dva jezika

Mlada glazbenica Hana Huljić predstavlja svoju prvu pjesmu 'Alisa', koju potpisuje i kao kantautor.

Pjesma je objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije pjesmu prvotno zamislila i napisala na engleskom jeziku, obzirom kako joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta.

Obzirom da dolazi iz poznate hrvatske glazbene obitelji, odluka za istup na scenu dugo je sazrijevala, a iskustvo sa svjetskih pozornica dalo hrabrost da glas pusti i u Hrvatskoj.

"Cijeli život pjevam i skladam. Glazbu sam i studirala i time ću se uvijek baviti, pa se ne želim skrivati i pisati pjesme koje slažem u ladicu. Do sad sam uglavnom pjevala u stranim zemljama gdje mogu opušteno uživati u tome jer me nitko ne zna, ali čemu to? Upitala sam se zašto pored svojih, ne bih možda pjevala i pjesme svojih roditelja ako to želim, pa njih pjevam i u Kini na koncertima Maksima Mrvice", kaže Hana Huljić.

Hana za englesku verziju 'Alice' potpisuje glazbu i tekst, a kad je odlučila izdati i hrvatsku verziju, tekst je prepustila Vjekoslavi Huljić. Pjesma je nastala prošle zime, iz jednog jedinog razloga – jer Hana voli pisati pjesme. Među mnogima koje je napisala baš ova posebno joj je prirasla srcu.

"Ne postoji neka posebna inspiracija kako svi često misle, jednostavno osluškuješ u svakodnevnom životu nešto što ti zapne za oko ili uho. Obzirom da mi je ovo prva pjesma s kojom izlazim kao kantautor, stalo mi je do svakog segmenta, tako da sam provela dane radeći ju u studiju i smišljajući zvuk. Nadam se da će ljudima biti lijepo dok slušaju moje pjesme jer to je jedino što želim, izmamiti pokoji opušteni osmijeh u sve zabrinutijim licima oko nas", dodala je Hana

Ova multitalentirana mlada glazbenica uz klasiku, pop pjesme i orkestracije, piše i pjesme za dječje predstave te iza sebe već ima tri suradnje s Teatrom 'Gavran', tako joj je i jedan od planova napisati i dječji mjuzikl.

No, Hana je trenutno pak najzaposlenija pisanjem orkestracija za instrumentalne skladbe koje će Tonči Huljić zasvirati sa Zagrebačkom filharmonijom i to na koncertima u Lisinskom i Tomislavcu. Nada se kako će ova pjesma biti dobar put za plasiranje i ostalih Haninih orkestralnih kompozicija jer kako kaže – čuti svoje instrumentalno djelo izvedeno uživo, najljepši je i najuzbudljiviji osjećaj na svijetu!

S Hanom je razgovarala ekipa RTL-ove emisije 'Exkluziv', a intervju pogledajte  ove subote, 16. ožujka, u 17:50 sati!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!