Zvijezde / Domaće zvijezde

Trideset godina od legendarnog koncerta Prljavog kazališta: Koje ih uspomene vežu za najvažniji trenutak karijere?

Prljavo kazalište ponovno je u žiži zbivanja jer se bliži 30. obljetnica legendarnog koncerta na Trgu Republike na kojem se okupilo 300.000 obožavatelja

"Tog 17. listopada 1989. krenuo sam tramvajem, nisam imao i došao  sam u popodnevnim satima na tadašnji Trg Republike", prisjeća se Mladen Bodalec.

"Ja samo znam da sam se dva puta presvlačio za scenu jer su dolazile naredbe od policije. Pa je bilo hoće otkazati, neće otkazati, sve neka nervoza i psihoza."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od legendarnog koncerta Prljavog kazališta na Trgu bana Jelačića prošlo je 30 godina. Jasenko Houra tada je izrekao vizionarsku rečenicu: "Da vam kažem narode, neka Bog čuva i vas i nas."

Na koncert kojeg je policija htjela zabraniti u zadnji čas došlo je 300 tisuća ljudi što se više nikada neće ponoviti. Taj fenomen autora osnivača benda iz zagrebačke Dubrave obilježio je za cijeli život.

"To mi je dalo jednu životnu sigurnost, potpuno si svjestan da si napravio nešto što nije jednostavno napraviti", tvrdi Houra.

Neki članovi današnjeg Prljavog kazališta na taj koncert imaju posve drukčije sjećanje. Basist Marko Karačić tada je imao samo tri godine, ali od malih je nogu znao da će biti rame uz rame sa svojim omiljenim bendom. 

Foto: Ivica Galović

"Rekli su mi da sam tada izjavio vrlo elokventno da ću jednog dana svirati u Prljavom kazalištu. I to se ostvarilo", ispričao je.

Prljavo kazalište će 30 godina od tzv. 'Zabranjenog koncerta' obilježiti nastupima 18. i 19. listopada u Areni Zagreb. Ni slično onoj večeri od prije 30 godina - i dobro da je tako. Bez tenzija, bez pritiska, samo dobra svirka i dobri stari rock'n'roll.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!