Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Klapa Ragusa usporedila The Frajle s Cecom
Grgo Jelavic/PIXSELL

Ksenofobni ispad

Klapa Ragusa usporedila The Frajle s Cecom

Iako je dubrovačka publika uživala u nastupu Novosađanki, Klapi Ragusa su zasmetale

U subotu je paljenjem prve adventske svijeće započeo Dubrovački zimski festival. Na otvorenju su publiku zabavljale Novosađanke The Frajle.

Iako su tijekom svoje desetogodišnje karijere nastupale diljem Hrvatske, ovaj nastup posebno je zasmetao članove Klape Ragusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Dec 1, 2019 at 3:00am PST

Na Facebook stranici Klape osvanula je ksenofobna i uvredljiva poruka koja je zgrozila mnoge Dubrovčane. Naime, zasmetala im je ekavica koju koriste pjevačice, a od ružnih komentara nije pošteđen niti Bajaga. Poruku prenosimo u originalnom obliku:

"Evo upravo pobjegao sa Stradunu.Upaljena je prva Adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pjevati Frajle iz Novoga Sada.Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah časkaju i lepo pevaju sa njima i pjesma je krenula nema što prava Adventska.Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah doma.Sa potpunim pravom očekujem iduču setemanu,tj,drugu Advensku svijeću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom.Inače večeras nastupa i poznati domoljub u Revelinu Bajaga .Pametnom dosta."

Stoje li svi od članova Klape iza ove objave ili je djelo pojedinca nije poznato. Kako prenosi Dubrovački dnevnik, nagađa se da bi autor mogao biti osnivač Klape Đuro Bratičević, koji je istu objavu podijelio na svojoj Facebook stranici. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!