Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Jeziva noć 22. rujna: Bivši bubnjar Parnog Valjka mora u zatvor zbog nesreće u kojoj je pijan usmrtio pješaka pa pobjegao
Goran Stanzl/PIXSELL

Ne osjeća se krivim

Jeziva noć 22. rujna: Bivši bubnjar Parnog Valjka mora u zatvor zbog nesreće u kojoj je pijan usmrtio pješaka pa pobjegao

Presuda za 59-godišnjeg glazbenika stigla je zbog nesreće 2017. godine kada je pod utjecajem alkojola i opijata na zagrebačkoj Ilici vozilom usmrtio pješaka i potom pobjegao s mjesta nesreće.

Bivši bubnjar Parnog valjka Dražen Scholz nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Presuda za 59-godišnjeg glazbenika stigla je zbog nesreće 2017. godine kada je pod utjecajem alkohola i opijata na zagrebačkoj Ilici vozilom usmrtio pješaka i potom pobjegao s mjesta nesreće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim zavorske kazne, Scholz je dobio i zabranu upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od pet godina koja stupa na snagu odmah nakon što odsluži kaznu, prenosi Jutarnji list.

O jezivosti nesreće 22. rujna 2017. u 5.31 sat svjedoče i snimke nadzornih kamera koje su se gledale u sudnici. No ono što je također jezivo jest činjenica kako se optuženik ne osjeća krivim po niti jednoj točki optužnice.

(FOTO: Petar Glebov/PIXSELL)

Pješaka kojeg je usmrtio prvotno je "zamijenio za torbu koju kao da je netko bacio na njegov Clio".

"Užasno mi je teško i žao što se sve to dogodilo. Probudio me telefon oko 3 u noći, popio sam limenku piva i otišao na Langov trg po cigarete. Tamo sam sreo poznanika koji me zamolio da ga odvezem kući. Vozeći se Ilicom, osjetio sam da je nešto udarilo u desnu stranu auta, a prije toga nisam vidio ništa što bi mi se prepriječilo ispred vozila. Poznanik se sav šćućurio na sjedalu i rekao mi: ‘Vozi, vozi, nemoj stati’. Ušao sam u prvu ulicu lijevo i vidio razbijeno vjetrobransko staklo. Prije nesreće mislim da je neki auto bio ispred mene, a pokraj je bio viši auto koji mi je zaklanjao pogled pa pješak moj auto nije ni vidio jer sigurno ne bi stupio na prijelaz. Njegovoj obitelji sam poslao telegram sućuti, ali nisu mi odgovorili. Što se tiče alkohola u krvi, od šoka sam prije dolaska policije popio dva pelinkovca i pivo, a bio sam ranije uzeo i neke tablete za spavanje. Nikada nisam imao problema s drogom i alkoholom, iako sam uzimao različite droge i liječio se. Vozio sam 50-60 km/h jer je ispred mene bilo zeleno na semaforu, a da sam vozio brže, mislim da se nesreća ne bi dogodila", izjavio je okrivljenik u sudnici.

(FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

Dodao je da se na mjesto događaja vratio kasnije pješice i vidio da je netko ozlijeđen. Osam sati nakon nesreće policajci su glazbenika dočekali pokraj njegova automobila, jer su primili dojavu o oštećenom vozilu. Pješak je tri dana nakon preminuo u bolnici zbog prijeloma lubanje s ozljedom mozga praćenog nizom stravičnih ozljeda.

Scholz je u vrijeme nesreće, prema optužnici, bio pripit, a u krvi je s odmakom od 15 sati, osim alkohola, pronađena prisutnost metabolita kokaina, dok je u mokraći bilo i imunomodulatora levamisola, čestog sastojka kokainske smjese.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!