Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Domaća manekenka otkrila detalje psihičkog maltretiranja: 'Nije on ljubomoran, samo tako pokazuje ljubav'
Instagram

MUČNO ZA ČITATI

Domaća manekenka otkrila detalje psihičkog maltretiranja: 'Nije on ljubomoran, samo tako pokazuje ljubav'

2017. godine Kristina Šalinović šokirala je javnost objavom da je bila žrtva psihičkog maltretiranja u bivšoj vezi.

Ovo nije prvi put da bivša manekenka Kristina Šalinović otvoreno govori o ovome.

Jedan od naših najpoznatijih modela koji je ostvario i uspješnu karijeru van granica Lijepe naše, Kristina Šalinović, u Italiji gradi karijeru stilistice za kosu, a ruže joj danas cvjetaju i na privatnom planu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>> Bivša hrvatska manekenka 2017. šokirala je priznanjem da je bila psihički zlostavljana u vezi, a sada slavi 6 godina s muškarcem iz snova

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BlackUnicornHair (@kristina_salinovic) on Aug 24, 2020 at 9:17am PDT

Naime, nedavno je proslavila šest sretnih godina s talijanskim tattoo majstorom Enricom Miglioratijem. No, 2017. godine Kristina je šokirala  javnost objavom da je bila žrtva psihičkog maltretiranja u vezi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BlackUnicornHair (@kristina_salinovic) on Sep 14, 2020 at 8:00am PDT

"Recite STOP nasilju! Jer nijedno živo biće na ovom planetu nije zaslužilo nikakvu vrstu nasilja! Pomogni! Saslušaj! Zagrli! Pričaj! Podijeli! Jer svojom šutnjom braniš nasilnika i zlostavljača! Ako si žrtva bilo kakvog nasilja, znaj da te volim, znaj da te svi mi volimo! Imaš (moju) našu podršku! Šaljem vam mnogo ljubavi i snage da zajedno stanemo na kraju nasilju! Ja sam iz bivše veze pobjegla jer sam bila žrtva psihičkog nasilja! Na svu sreću, svaki put kad je ruka bila dignuta na mene, nije bilo udarca. Uz pomoć svoje sestre i podrške svoje obitelji, uspjela sam pobjeći iz takve veze! RECI! PODIJELI! OSVIJESTI! POMOGNI! NE SRAMI SE! VOLIM TE! Recimo STOP!!!"

Sada se ponovno oglasila na Instagramu na tu temu.

"Znam da kasnim... No, da li ste znali da se jučer u Hrvatskoj obilježavao Dan borbe protiv nasilja nad ženama u sjećanje na tragediju tijekom brakorazvodne parnice prije 21 godine kada je Mato Oraškić na Općinskom sudu ubio svoju suprugu, njezinu odvjetnicu i sutkinju te ranio zapisničarku? Iz tog razloga Hrvatski sabor 2004. godine proglasio je 22. rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BlackUnicornHair (@kristina_salinovic) on Sep 9, 2020 at 3:04am PDT

I sama sam u svom životu doživjela nasilje u vezi.. No, na svu 'sreću' je bilo ono psihičko koje ubije sve ono dobro u tebi! Do tih granica 'ubije', da kad sam bila na listi top 50 najtraženinih svjetskih modela, ja sam imala doslovno nikakvo samopouzdanje... Nisam se usudila ni skinuti u kratke hlačice za vrijeme ljetnih vrućina jer sam imala svakodnevni podsjetnik da zavodim, da im štapičaste noge, da se oblačim tako da bi nekome ukrala dečka itd. itd. Svakakvih sam se naslušala.. a ono najgore od svega je, što me je on i društvo uvjerilo da je to normalno! Jer te on želi samo za sebe - pa je zato takav.. nije on ljubomoran - on samo tako pokazuje ljubav.. ti si kriva što se tako oblačiš, jer moraš biti čedna! Samo se određena vrsta ljudi oblači tako vulgarno! Dal se to čini normalno? Meni ne!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BlackUnicornHair (@kristina_salinovic) on Sep 23, 2020 at 9:59am PDT

Ja sam čak i jedna od sretnica koja je izašla iz takve posesivne veze bez ijedne modrice.. no nemaju svi takvu sreću! Zašto? Jer ih zakon ne brani! Jer eto, njemu je žao pa ćemo mu smanjit kaznu.. nije znao šta radi, popio je, pa je u redu.. eto malo je samo pokazao kako se osjeća, moglo je i gore.. dal stvarno još uvijek opravdavamo nasilnike i krivimo žrtve?!? Eto, obukla se tako pa je zaslužila! Eto, popila je previše, tražila je to! NE ZNAČI NE!! Čak i ako ste u vezi s nekim, NE ZNAČI NE!! Nema isprike/opravdanja za bilo kakav način nasilja!!! Shvatite to!!

A ti divna dušo moja, ako osjetiš ikakav način zlostavljanja, imaš svako pravo pobjeći! Možeš ti to!! Svi smo uz tebe! Snažna si ti! Samo se ponekad moraš podsjetiti koliko! Budi hrabra! Voljena si!! Divna si!! MOŽEŠ TI TO!! (Slika i modrice su napravljenje za kampanju- Duga Zagreb- dom za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja.) Njihov info je- 016383503 ili info@duga-zagreb.hr", poručila je Kristina.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!