Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Špiro Guberina samovao je nakon odlaska supruge Ingrid, škicao mlađe, no iz jednog razloga nije uplovio u novu vezu
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odlazak još jedne legende

Špiro Guberina samovao je nakon odlaska supruge Ingrid, škicao mlađe, no iz jednog razloga nije uplovio u novu vezu

Napustio nas je legendarni glumac Špiro Guberina u 88. godini života, kojeg javnost pamti kao Strikana iz kultnog serijala "Velo misto".

Kad ste pomislili kako 2020. godine ne može biti gora, saznamo za još jednu smrt.

Napustio nas je legendarni glumac Špiro Guberina u 88. godini života, kojeg javnost pamti kao Strikana iz kultnog serijala "Velo misto".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>> Napustio nas je još jedan velikan hrvatskog glumišta: Umro je Špiro Guberina. Počivao u miru

Vijest o odlasku glumca potvrdili su za Večenji list iz Doma za starije i nemoćne u Klaićevoj gdje je proveo posljednje godine života.

Karijeru je počeo kao kazališni amater u komedijama i operetama šibenskog Narodnog kazališta. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1958. godine i godinu poslije postao je član Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Usprkos odlasku u mirovinu 1999. godine, ovom je ansamblu ostao vjeran do posljednjeg dana.

Prvim nastupom u Drami HNK u predstavi Kavkaski krug kredom Bertolta Brechta u režiji Bojana Stupice, započeta je jedna velika glumačka karijera za vrijeme koje je Špiro Guberina ostvario više stotina kazališnih, televizijskih i filmskih uloga. 

God. 1997. osnovao Mali hrvatski teatar "Kiklop", koji je otvorio monodramskim kolažem Majmunska posla. Dobitnik je Nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo 2011.

Što se tiče Špirinog privatnog života, imao je veliku ljubav, svoju suprugu Ingrid s kojom je dobio sina Borisa. Kako je sam priznao, u to vrijeme je najviše radio i snimao pa je bio suprug kojeg nije bilo doma, no supruga se brinula o svemu.

Oženio se u 36. godini te je nekoliko puta u intervjuima istaknuo kako mu je žao što se oženio tako kasno, ali nikad što se oženio. Također, istaknuo je i kako bi volio da je imao više djece, barem još kćer, jer mu je kao Dalmatincu obitelj bila jako važna.

Ingrid je preminula prije 25 godina, a Špiro nakon toga nije pronašao novu životnu partnericu. U jednom intervjuu za Gloriju to je objasnio na ovaj način: "Volim ja šarmirati... No, kako mi muški obično gledamo znatno mlađe žene, nisam htio da se mlada dama nakon nekog vremena upita: Što ja radim s tim starcem, i da me se onda pokuša riješiti na neki neprimjeren način."

Legendo, počivao u miru!

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!