Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Domaća influencerica nakon operacije: 'Godinama pokušavamo dobiti bebu. Do sada nismo znali u čemu je problem'
Instagram

'nisam bila dobro pregledana'

Domaća influencerica nakon operacije: 'Godinama pokušavamo dobiti bebu. Do sada nismo znali u čemu je problem'

Hana Hadžiavdagić Tabaković javila se iz bolnice, a operirala je cistu na jajniku te polipe na maternici.

Bosanskohercegovačka influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković, u Banjoj Lucoi operirala je cistu na jajniku te polipe na maternici, piše portal Avaz.

"Kod nas je sramota pričati o ženskom reproduktivnom zdravlju i sramota je pričati koliko se žena bori da dobije djecu, idu na umjetne oplodnje... Koliko zapravo muškaraca ne može imati djecu pa je to još i veća tabu tema nego ženski problemi. Mi kao narod, kao cjelina, kao Balkan, moramo razbiti predrasude, moramo početi gledati naprijed.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mlađe generacije koje dolaze će imati više problema s reproduktivnim zdravljem zbog načina života, zbog zraka koji udišemo, zbog virusa koji nas okružuju, zbog hrane koju jedemo i zbog nezdravog života generalno", rekla je Hana za Avaz. 

>>Hana Hadžiavdagić javno oplela po obožavateljici koja ju je tražila financijsku pomoć: 'Imate li vi stida i odgoja? Dno dna'

 

Otkrila je i da je operacija umjesto jednog sata, trajala tri

"Imala sam cistu na jajniku, imala sam polipe na maternici, ništa toliko ozbiljno, ali nešto što je mene sprječavalo da ostanem u drugom stanju. Nisam znala jer nisam bila dobro pregledana, nisam bila na pravom ultrazvuku. Masa žena tako pokušava ostati trudna, a ne zna u čemu je problem. A ovo su mali zahvati koji mijenjaju život iz temelja", dodala je. 

 

U bolnici će ostati do subote, a potom ide u Zagreb.

"Sad se nadam bebi uskoro. Tarik i ja smo pokušavali godinama dobiti bebu, a nismo znali u čemu je problem dok nisam malo dublje počela kopati... Nadam se da će uskoro biti beba", zaključila je Hana. 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!