Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Odlazak Mire Furlan: Zbog ljubavi prema jednom Goranu uzeli su joj stan te je protjerali iz Hrvatske, a u SAD-u je ostvarila veliku karijeru
Zeljko Mrsic/PIXSELL

Počivala u miru

Odlazak Mire Furlan: Zbog ljubavi prema jednom Goranu uzeli su joj stan te je protjerali iz Hrvatske, a u SAD-u je ostvarila veliku karijeru

Mira Furlan i Goran Gajić imali su ljubavnu priču koja u počecima nije bila nimalo lijepa i laka.

Prošlu srijedu preminula je proslavljena glumica Mira Furlan. Imala je 65 godina. 

Tužne vijesti potvrđene su na Twitteru. Počast glumici odao je autor znanstveno-fantastične serije "Babylon 5" u kojoj je Furlan glumila, J. Michael Straczynski, koji je i otkrio tužne vijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Straczynski je rekao kako je 'znao da je Mirino zdravlje sve lošije', no cijela se ekipa nadala kako će joj biti bolje. Nažalost, to se nije dogodilo pa nas je Mira napustila zaista prerano.

(FOTO: Arhiva/PIXSELL)

>> Jako tužna vijest: Otišla je još jedna doajenka glumišta. Umrla je Mira Furlan

Kako Večernji list doznaje od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača.

Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošloga stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

(FOTO: Zarko Basic/PIXSELL)

U tom periodu ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima "Otac na službenom putu" (1985.) Emira Kusturice, "Kiklop (1982.) Antuna Vrdoljaka, "U raljama života" (1984.) i "Za sreću je potrebno troje" (1986.) Rajka Grlića te filmu "Ljepota poroka" (1986.) Živka Nikolića.

Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je također nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačanija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se popularne televizijske serije "Babylon 5" i "Izgubljeni".

Što se tiče njezinog prvatnog života, glumica je bila u braku s redateljem Goranom Gajićem kojeg je upoznala 1986. godine. Zbog ljubavi je živjela na relaciji Beograd-Zagreb, a hrvatski mediji početkom devedesetih optuživali su je da se priklonila Srbiji te su pisali kako je "izdajica". Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu. oduzet joj je i stan koji je nasljedila od bake, a dnevno je dobijala pedesetak pretnji smrću. Osuđivalo je se i zato što je često zbog svega posjećivala psihijatra.

(FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL)

1991. godine par je bio prisiljen otići u SAD u kojem su izgradili novi život, a tamo su 1998. dobili i sina kojem su dali ime Marko Lav.

Mira je u intervjuima često isticala kako je prije Gorana susretala muškarce koji su se bojali uspješnih i jakih žena. Otvoreno je i pričala kako dugo nije htjela djecu jer se nije osjećala spremno. "Prvo sam trebala odraditi svoj život i ispuniti se da centar svijeta prebacim na svoje dijete", iskreno je rekla. U Hrvatsku se poslom vratila 2002. godine, a prvi put je ljetovala u Medulinu osam godina kasnije. Tada je uspjela vratiti stan koji joj je oduzet. Kada su je pitali da li bi se vratila u Hrvatsku, rekla je da ne bi.

Počivala u miru!

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!