Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Poruke oproštaja diljem svijeta: 'Mira je krenula putem kojim je ne možemo slijediti...'
Goran Kovacic/PIXSELL

velika tragedija

Poruke oproštaja diljem svijeta: 'Mira je krenula putem kojim je ne možemo slijediti...'

Počast glumici odao je autor znanstveno-fantastične serije "Babylon 5" u kojoj je Furlan glumila, J. Michael Straczynski, koji je i otkrio tužne vijesti.

Prošlu srijedu preminula je proslavljena glumica Mira Furlan. Imala je samo 65 godina, a tužne vijesti potvrđene su na Twitteru. Počast glumici odao je autor znanstveno-fantastične serije "Babylon 5" u kojoj je Furlan glumila, J. Michael Straczynski, koji je i otkrio tužne vijesti.

(FOTO: Zarko Basic/PIXSELL)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>>Odlazak Mire Furlan: Zbog ljubavi prema jednom Goranu uzeli su joj stan te je protjerali iz Hrvatske, a u SAD-u je ostvarila veliku karijeru

Kako je prenio Večernji list,  glumica je već dulje vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača.

Otkako se saznalo da je preminula, mnogi se od nje opraštaju na društvenim mrežama. 

 

"Ovo je noć tuge za našu prijateljicu koja je pošla putem kojim je ne možemo slijediti. Ali kao i kod svih ostalih stvari, sustići ćemo je s vremenom i vjerujem da će nam imati za ispričati mnogo priča i mnogo novih uloga koje će podijeliti sa svemirom", napisao je Straczynski na Twitteru, a ispod su se javili mnogi njezini obožavatelji koje je ova vijest pogodila. 

"Nedostajat će", "Samo mir i ljubav za nju", "Srce mi je slomljeno, ovo je pretužan dan", "Jedna je od najboljih i najdražih glumica svih vremena", glase samo neki od komentara. 

 

 

 

Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošloga stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom periodu ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima "Otac na službenom putu" (1985.) Emira Kusturice, "Kiklop (1982.) Antuna Vrdoljaka, "U raljama života" (1984.) i "Za sreću je potrebno troje" (1986.) Rajka Grlića te filmu "Ljepota poroka" (1986.) Živka Nikolića.

(FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL) 

Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je također nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačanija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se popularne televizijske serije "Babylon 5" i "Izgubljeni".

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!