Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Dorotea Budimir, Ivana Ranilović, Milo Vasić: Ovo su prava imena poznatih estradnjaka, a ovaj čovjek ih je preimenovao
Tomislav Miletic/PIXSELL

JESTE LI ZNALI?

Dorotea Budimir, Ivana Ranilović, Milo Vasić: Ovo su prava imena poznatih estradnjaka, a ovaj čovjek ih je preimenovao

Jeste li znali da se Doris Dragović zapravo zove Dorotea Budimir?!

Poznati glazbeni menadžer Zoran Škugor "krivac" je što danas znamo za Doris Dragović, Vannu, Tonyja Cetinskog, Sandija i Jasmina Stavrosa.

Jeste li znali da se Doris Dragović zapravo zove Dorotea Budimir?!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Njeno pravo ime je dugo za pamtiti i pisati, stvarno jako neobično ime, dok je Doris lako pamtljivo. Kako sam ja izabrao da joj Zrinko Tutić radi prvu pjesmu Željo moja i prva dva albuma, a on je imao hit Doris pomislio sam da tu ima energije pa je Dorotea postala Doris i tako je ostalo tijekom cijele njezine karijere", otkrio je Škugor za Slobodnu Dalmaciju.

(FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Pravo ime pjevačice Vanne, je Ivana Ranilović. "U to sam vrijeme radio s Ivanom Banfić i još jednom Ivanom koja se prezivala Ranilović. Rekao sam sebi ne mogu istovremeno radit s dvije Ivane. Sjetio sam se jedne predivne žene iz Rijeke, zvala se Vana. Predložio sam Ivani Ranilović da joj mijenjamo ime u Vana i ona je to bez razmišljanja prihvatila, samo je dodala još jedno "n" pa je tako nastala Vanna."

(FOTO: Jurica Galoic/PIXXSELL)

Jasminu Stavrosu pravo je ime Milo Vasić. "Pokojni Rajko Dujmić radio mu je prvi album na kojem se jedna pjesma zvala Jasmin pa sam predložio da se tako zove. Kako su sve pjesme bile u grčkom ritmu, tekstopisac Stevo Cvikić dodao je još Stavros", otkriva u nastavku Škugor.

Tony Cetinski je zapravo Anthony Cetinski, a Škugoru je to bilo predugo pa su ga malo skratili. Sandi Cenov se zapravo zove Aleksadar, od milja Sandi.

Na samim počecima karijere Škugor je Ivani Banfić predložio da bude I.B., pod tim imenom je izvela i svoj najpoznatiji hit "Šumica", da bi kasnije počela pjevati pod pravim imenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanna Official (@vanna_music)

Jacques Houdek je zapravo Željko Houdek, a imena su mijenjali i Tedi Spalato (Tadija Bajić), Edo Maajka (Edin Osmić) i Nives Celzijus (Nives Zeljković).

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!