Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Olivera Balašević oglasila se prvi put nakon smrti voljenog supruga
Nel Pavletic/PIXSELL

NJEGOVA MUZA

Olivera Balašević oglasila se prvi put nakon smrti voljenog supruga

Ljubavna priča bračnog para Balašević trajala je više od 40 sretnih godina.

Udovica Đorđa Balaševića, njegova voljena Olivera, oglasila se po prvi put na društvenim mrežana nakon njegove smrti.

Obilježila je Međunarodni dan materinjeg jezika na Instagramu te podijelila video iz emisije u kojoj je gostovala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, tko smo mi ako ne stremimo ka vrijednostima", započela je.

>> Muza za njegove balade: Ljubavna priča Balaševića i njegove Olivere trajala je više od 40 godina

"Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obilježavanja 20. međunarodnog praznika materinjeg jezika i ja kažem par riječi. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dijete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovdje, u Kovačici. Šapnuli su mi s mojeg Planeta, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sjećate", poručila je Olivera. O smrti voljenog supruga još nije ništa rekla.

Podsjetimo, ljubavna priča bračnog para Balašević trajala je više od 40 sretnih godina.  Upoznali su se krajem sedamdesetih u Novom Sadu dok je Olivera bila još studentica. Tada je bila jugoslavenska reprezentativka gimnastike i trebala je otići na Olimpijske igre 1980. godine u Moskvi, no ostala je trudna. 

A jednom je prilikom  Đorđe otkrio što ga je osvojilo kod supruge. "Gledali smo zajedno utakmicu Hajduk - Hamburg. Najednom mi je Olivera prebacila ruku preko ramena i rekla da je Zlatko Vujović opasan nogometaš", otkrio je Đorđe. "Tada sam pomislio da sam našao pravu osobu, prijatelja koji se razumije i u druge stvari. Ženim je odmah - gotovo je", zaključio je.

Vrlo joj je brzo počeo pisati pjesme pa je tako nastala "Provincijalka" u kojoj govori kako se zaljubio u jednu djevojku iz Zrenjanina. A njihove su zaruke posebna priča. Naime, jedno je ljeto otišao na odmor u Umag te je tamo odlučio da želi da bude njegova supruga. Nazvao ju je, zaprosio i krenuo prema Zrenjaninu. 

Vjenčali su se u Budimpešti šest mjeseci nakon što se rodila njihova druga kći Jovana i kada se vratio iz vojske. 

Mnogi misle da je upravo njegova velika ljubav prema Oliveri zaslužna za njegove emotivne balade koje su obilježile naraštaje na Balkanu...

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!