Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Zakuhala se situacija oko Festivala popevki, Vlatka Pokos daje podršku Ninu Kraljić: 'I sama sam se konstantno suočavala s tim'
Instagram

TKO JE U PRAVU?

Zakuhala se situacija oko Festivala popevki, Vlatka Pokos daje podršku Ninu Kraljić: 'I sama sam se konstantno suočavala s tim'

Bivša voditeljica i glazbenica s kanadskom adresom oglasila se na društvenim mrežama komentirajući situaciju na jednom domaćem glazbenom festivalu.

Nina Kraljić početkom tjedna ponovo se oglasila o 'skandalu' zahvaljujući kojem se posljednjih dana često pojavljuje u medijima. Naime, Nina je trebala nastupiti na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, a nastup je otkazala u zadnji čas, uz objašnjenje kako više nije u „u mogućnosti prihvaćati nastupe koji su pro bono.“

Pjevačica je objasnila i kako se nalazi u teškoj financijskoj situaciji te kako će umjesto nastupa u Krapini radije ostati na Visu gdje joj je otvorila prilika za nastup pred stranom publikom za koji će biti i plaćena. Ubrzo nakon toga organizatori festivala objavili su svoj odgovor pjevačici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su istaknuli, Nina je unaprijed znala da festival nikada ne isplaćuje honorar vokalnim solistima, te kako su na njemu pro bono nastupali i Ivo Robić te Arsen Dedić. Također su rekli da je Nina prije mjesec dana potvrdila svoj nastup i da joj je jedinoj bilo osigurano 500 kuna za putne troškove, zbog čega otkazivanje u posljednjem trenutku smatraju neprimjerenim i neprofesionalnim. 

A sad se o svemu oglasila i Vlatka Pokos, bivša voditeljica i glazbenica, danas copywriter. 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu! I sama sam se konstantno suočavala s tim.

Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za njihovu organizaciju, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje. Snimku, čija cijena može biti i do 3000 eura, plaća umjetnik, a eksploatira organizator festivala. Dakako, očekuju se vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura - sve to snosi umjetnik! Koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent. Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj", napisala je Vlatka. 

ANKETA:

Tko je u pravu - organizatori Festivala ili Nina Kraljić?

Rezultati
  • Organizatori   31% (9)
  • Nina Kraljić   24% (7)
  • Nitko   28% (8)
  • Vlatka Pokos   17% (5)
Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!