Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Velikan klapske glazbe! Preminuo Ante Barbača, omiljeni član klape ‘Šibenik‘
Dusko Jaramaz-Pixsell

kolege se opraštaju

Velikan klapske glazbe! Preminuo Ante Barbača, omiljeni član klape ‘Šibenik‘

Ante Barbača dobio je 2019. godine Nagradu grada Šibenika za životno djelo, a kao dugogodišnji voditelj klape Šibenik osvojio je brojne druge nagrade i priznanja

Ante Barbača, legendarni bariton klape Šibenik, preminuo je u petak u 80. godini. Tužnu vijest potvrdili su članovi klape Maslina, a emotivnom objavom oprostili su se od voljenog umjetnika. 

''Jutros nas je nakon teške bolesti napustio Ante Barbača, jedan od velikana klapske glazbe. Otiša je naš Barbi... Legendarni bariton i voditelj klape Šibenik. Bio je i prvi voditelj klape Maslina", napisali su na društvenim mrežama pa dodali: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''S klapom Šibenik nekoliko puta je pobijedio na Festivalu klapa u Omišu. Njegovi aranžmani i obrade starih šibenskih pjesama, uvijek u duhu prepoznatljive mediteranske melodije, oplemenile su baštinu klapske pjesme nikad ne narušavajući prirodni sklad. Velik je to gubitak kako za klapsku glazbu tako i za sve nas koji smo ga poznavali. Iskrena sućut obitelji. Adio Barbi'', stoji u objavi. 

Inače, Ante Barbača dobio je 2019. godine Nagradu grada Šibenika za životno djelo, a kao dugogodišnji voditelj klape Šibenik osvojio je brojne druge nagrade i priznanja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!