Ostani doma
Zvijezde / Domaće zvijezde
Napustio javni život: Glazbenik Ivan Mikulić pobijedio je tumor na mozgu, a otad se o njemu jako malo zna
Profimedia

SJEĆATE LI GA SE?

Napustio javni život: Glazbenik Ivan Mikulić pobijedio je tumor na mozgu, a otad se o njemu jako malo zna

Prije 18 godina predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom 'Daješ mi krila', a zbog studija i zdravstvenih problema povukao se sa scene. Pokušao se vratiti, no nikada nije dosegao popularnost kakvu je imao prije dvadesetak godina

Prošlo je 18 godina otkako nas je glazbenik Ivan Mikulić s pjesmom “Daješ mi krila” predstavljao na Eurosongu, gdje se može pohvaliti i prolaskom u finale. Dramatičnom baladom, nakon prethodnice Claudije Beni, ostvario je nešto bolji rezultat te završio na dvanaestom mjestu. U Istanbulu se navodno odvijala prava mala drama jer su Mikulić i njegov tim tada zakasnili na jednu od generalnih proba, zbog čega su organizatori Eurosonga naše predstavnike skoro diskvalificirali. Srećom, to se nije dogodilo.

Izvor: Sanjin Strukić/Pixsell

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U mladosti je Mikulić nastupao na brojnim festivalima diljem regije, a karijera mu je započela 1995. godine kada se natjecao na Dori s pjesmom “Ti i ja”, autora Zrinka Tutića.

Četiri godine nakon ima još jednu uspješnicu “Pustite me da je volim”, aktualnu dan danas, s kojom je osvojio nagradu na festivalu “Melodije Mostara”. Većinom je nastupao po hrvatskoj dijaspori, rodom je iz Mostara, a svom je narodu posvetio i pjesmu “Ja sam Hercegovac”. Na Filozofskom fakultetu u BiH diplomirao je novinarstvo i odnose s javnošću, a u tom se periodu, od 2008. godine, povukao iz javnosti. Razlog nije bilo samo studiranje, već i zloćudna bolest. Prije devet godina u javnost je izašao i s ispovijesti o osobnoj tragediji kada je rekao da je "pobijedio" tumor na mozgu. 

“Prva misao je bila što s djecom. Iako sam isprva mogao ići na gaže, nakon nekog vremena počeli su se ponavljati problemi s ravnotežom. Nisam mogao voziti auto i nisam mogao podnijeti veliku buku. Danas je to razdoblje iza mene”, rekao je Mikulić 2013. godine za Story. Posljednji intervju dao je prije sedam godina gdje je otkrio kako se iz pop izričaja preusmjerio u onaj etno te rekao kako vrhuncem karijere ne smatra Eurosong već ulogu u rock-operi Jesus Christ Superstar koja je igrala u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski. Prije šest godina nastupao je na Trbu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u sklopu donatorskog koncerta "Svi za Vukovar" koji je bio namijenjen prikupljanju sredstava za konzerviranje i obnovu vukovarskoga Vodotornja.

Izvor: Zoran Grizelj/Pixsell 

U braku je s Majom Mikulić, a imaju sina Antu i kćeri Ivanu. Mikulić je otišao i u smjeru duhovne glazbe, a javnost posljednjih nekoliko godina jako malo zna o jednom od najpopularnijih hrvatskih glazbenika s početka 21. stoljeća.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!