Ostani doma
Domaće zvijezde / Intervju
Unuk Mire Ungara novo ime na domaćoj hip-hop sceni: 'Iako ne razumije ovu glazbu, podržava me u svemu'
Instagram

provokativna pjesma

Unuk Mire Ungara novo ime na domaćoj hip-hop sceni: 'Iako ne razumije ovu glazbu, podržava me u svemu'

"Mrzim i Stoku i Nereda glupog, mrzim i Shota, mrzim i Dooksa, mrzim svu scenu dok doma se buksam", samo je jedan od stihova ovog mladog repera koji je svojim 'diss trackom' privukao pažnju mnogih

Prije nekoliko je dana mladi glazbenik Martin Müller - Lermi, objavio pjesmu koja je zapela za uho kako slušateljima, tako i nekim već poznatim licima hrvatske glazbene scene. Riječ je o pjesmi, točnije diss tracku "Mrzim", u kojem on "proziva" mnoge hip-hop i rap glazbenike kao Stoku, Nereda, grupu Elemental, Fil Tilena, ali na taj način zapravo šalje potpuno suprotnu poruku - ljubav. 

Nije ga šokiralo što su reakcije bile raznovrsne jer mnogi nisu shvatili o čemu njegov projekt uopće govori, ali je zato dobio i mnogo pohvala: "Mnogo mi se ljudi s naše scene javilo i uputilo mi samo pozitivne komentare pa čak i neki producenti koji su mi nudili "beatove" za nove pjesme", kaže Martin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno da se među komentarima našlo i onih negativnih pa čak i od repera koji su se pronašli u pjesmi. "Neki su se od njih i uvrijedili, ali sve je to dio rap scene, a i ja sam očekivao razne reakcije", rekao nam je mladi glazbenik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Martin Müller (@lermi_37) Tra 11, 2019 u 3:39 PDT

 

Njegov je diss track, moramo priznati, bio veoma hrabar potez s obzirom na to da ipak na našoj sceni ovakav tip glazbe još uvijek nije dovoljno popularan i razvijen, no Martin kaže da će ipak sada krenuti drugačijim putem. 

"Mislim da je jedan ovakav provokativan projekt bio dovoljan te da ću se sada vjerojatno posvetiti malo ozbiljnijim stvarima. No, nikada se ne zna, možda jednom izađe drugi dio ovog diss tracka koji će obuhvatiti sve ljude koje sam zaboravio navesti u prvom", otkrio nam je. 

A povod za pisanje "Mrzim" je bio veoma jednostavan: "Sve ljude koje sam spomenuo u pjesmi sam zapravo slušao u nekom razdoblju života, stoga je ovo na neki način bilo moje priznanje svima njima. Svatko je na svoj način shvatio moje riječi, a cilj je bio isprovocirati i na malo drugačiji način iznijeti sve ovo", kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Martin Müller (@lermi_37) Svi 14, 2018 u 10:27 PDT

 

Ono što je veoma zanimljivo je činjenica da je ovaj mladić unuk legendarnog Mire Ungara koji je ipak na malo drugačiji način osvajao svoju publiku. No, bez obzira na različite ukuse, svog unuka u svemu podržava: 

Pohvalio mi je čak nekoliko pjesama koje su ranije izašle. Stariji je pa ne razumije ovakav tip glazbe, ali je apsolutna potpora meni, ali i svima koji se na neki način bave glazbom", rekao nam je Martin. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!