Ostani doma
Domaće zvijezde / Intervju
Tereza Kesovija za RTL.hr: 'Macrona je oduševila moja izvedba, pozvao me na večeru u Francusku'
Luka Stanzl/PIXSELL

kakva čast

Tereza Kesovija za RTL.hr: 'Macrona je oduševila moja izvedba, pozvao me na večeru u Francusku'

Legendarna pjevačica otkrila nam je detalje s ručka u zagrebačkom hotelu Esplanade na kojem je u četvrtak bio i francuski predsjednik

Državni protokol u četvrtak je organizirao svečani ručak u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade povodom prvog službenog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj. 

Na počasnom popisu gostiju našlo se i ime jedne od najvećih hrvatskih pjevačica, ime Tereza Kesovija. To nas pretjerano i ne čudi s obzirom na to da ova diva godinama desetljećima unazad slovi za legendu u Francuskoj, a veleposlanik spomenute zemlje dao joj je i francusko odličje Časnika reda umjetnosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) 

Odmah smo kontaktirali popularnu pjevačicu uz čije je pjesme odraslo nekoliko generacija kako bi nam otkrila nekoliko detalja s prestižnog ručka u hotelu Esplanade. 

''Bilo je fenomenalno... Samo ću reći da je to jedna manifestacija dobrote, ljudskosti i simpatije. Sve to mogu prepisati cijenjenom predsjedniku Francuske, Emmanuelu Macronu, našem premijeru Andreju Plenkoviću, ali i svima koji su se danas našli u njihovom okruženju'', priča nam Tereza s osmijehom na licu pa nastavlja: 

(FOTO: Sanjin Strukic/Patrik Macek/PIXSELL) 

''Ministar Ćorić me doslovno odveo ispred predsjednika Macrona kako bi održala kratki govor. Kada je desert stigao na stol zapjevala sam predsjedniku i premijeru pjesmu 'La Chanson De Lara'. Gospodin Plenković mi je u jednom trenutku rekao da uzmem mikrofon, ali meni je bilo dovoljno da samo za njih pjevam'', našalila se jedna od najvećih diva na ovim prostorima. 

Za kraj nam je otkrila i kako je Macron reagirao na njezinu glazbenu točku. 

''Oduševljen je bio i vidjela sam mu u očima koliko mu je drago. Odmah je osjetio moj temperament. Uspjela sam mu reći da sam ja prvi interpretator te pjesme u svijetu'', rekla nam je Tereza pa otkrila kako ju je francuski predsjednik pozvao na večeru kao počasnog gosta u njegovoj zemlji. Naravno, zanimalo nas je i hoće li prihvatiti poziv?

''To je lijepa gesta koju sam primila s radošću, ali doista ne znam hoću li otići'', rekla je Tereza za kraj. 


 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!