Ostani doma
Domaće zvijezde / Intervju
Budući idoli vaše djece: 'Dečki smo koje je odrastanje obilježilo, spremni smo za velike brojke'
privatni album

Giovane i Sharky

Budući idoli vaše djece: 'Dečki smo koje je odrastanje obilježilo, spremni smo za velike brojke'

Mladi zagrebački reperi u intervjuu za RTL.hr otkrili su kako je došlo do suradnje, kako su se odlučili baviti glazbom, ali i tko im je uzor na domaćoj sceni

Oni su mladi i talentirani, a njihovo vrijeme tek dolazi. Oni su Giovane i Sharky, 18-godišnki zagrebački reperi koji će, kako kažu, pokoriti estradno nebo. Iza sebe već imaju tri pjesme, glazbeno znanje i diplome, a sada je stigao trenutak kada svoj talent trebaju i dokazati. Pa upoznajte dečke čija će glazba, nadajmo se, zaludjeti neke modernije generacije. 

Kako i kada ste se počeli baviti glazbom? 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije otprilike tri godine smo se počeli baviti glazbom, a još od malih nogu smo znali da to želimo samo nam je trebalo vremena da se pronađemo u nekom žanru.

Giovane: Prvi put sam snimao u profesionalnom studiju kada me Sharky pozvao da snimimo pjesmu "Uspjeh". Sharky je već neko vrijeme snimao tamo, a kada smo snimili prvu zajedničku pjesmu, shvatili smo da imamo odličnu energiju i da priča ne može stati na samo jednoj pjesmi. Od tada snimamo zajedno u studiju kod Svena Gleđe.

S obzirom na to da ste relativno novo lice na estradnom nebu - možete li nam otkriti tko su zapravo Sharky i Giovane?

Sharky: Dečki smo koje je odrastanje obilježilo, svjesni smo nekih krivih poteza iz mladosti, ali to te izgradi. Uz odrastanje je uvijek tu bila glazba, oduvijek sam znao da bi se iz toga moglo stvoriti nešto dobro. Svaki čovjek ima svoju priču, a mi ono što smo prošli i što živimo - pokušavamo predočiti ljudima kroz glazbu i smatram da će se mnogi mladi poistovjetiti sa situacijama iz naših pjesama.

Giovane: Išao sam u osnovnu i srednju glazbenu školu, dosta se razumijem u glazbu i to mi definitivno pomaže u procesu nastajanja pjesama. Smatram da sam zreliji od svoje generacije jer sam se susreo s raznim iskušenjima dok sam još bio praktički dijete i to me izgradilo u osobu kakvu sam danas. Mislim da sam dobar primjer kako glazba može promijeniti život svakog čovjeka.

Iza sebe već imate tri pjesme. Kako ste zadovoljni s reakcijama? 

Prve tri pjesme su prošle kako smo očekivali. Nismo se puno reklamirali već smo htjeli da sve ide postepeno i mislimo da smo tek sada spremni na veliki rast pregleda s obzirom na to da se naš stil treba prepoznati. 

Koji je vaš "as u rukavu"? Na koji način ćete se kao novi izvođači truditi izdvojiti iz mase? 

U ovom žanru nema toliko osoba koje imaju nekakvo šire glazbeno znanje, a mi smo obojica glazbeno obrazovani te radimo glazbu koja u Hrvatskoj nije baš prihvatljiva, a najviše se sluša. Vjerujemo da ćemo slušatelje svaki put iznenaditi s novim projektom jer radimo na tome da ne budemo monotoni i da iskoristimo našu energiju u svakom projektu. 

Snimanje pjesama i spotova nije jeftin sport. Koliko je početak težak kada je riječ o financijama? 

Može biti teško ako nemate osobu koja će vas financirati već sve morate sami. No, ako ste spremni dati sve od sebe onda trebate stvoriti kapital za projekte jer ne smijete ovisiti o drugim osobama. Svijet je takav da ništa ne ide na lijepe oči, godinama smo se bavili nekim drugim stvarima te je rijetko tko vjerovao da ćemo nešto postići u glazbi. A sada smo u poziciji da se spotovi i snimanja samo redaju, a to je tek početak.

Gdje se vidite za nekoliko godina? 

Želimo biti što kompletniji i originalniji te uvijek dati sve od sebe. Projekt nikad ne završavamo dok nismo u potpunosti sigurni da je sve kako treba.

Tko vam je uzor na domaćoj sceni? S kim biste voljeli snimiti duet

Nemamo nekog uzora jer slušamo razne glazbene žanrove pa shodno tome ne možemo samo jednu osobu izdvojiti. Duet bi trenutno htjeli snimiti s osobama koje rade sličnu vrstu glazbe, ne želimo nikog izdvojiti jer znamo da bi trenutno surađivali sa svakim tko zna napraviti dobru pjesmu.

Jeste li već imali nastup pred publikom? 

Nismo, ali uskoro bi trebali. Jedva čekamo prenijeti svoju energiju na druge.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!