Ostani doma
Domaće zvijezde / Intervju
Maye Berović za RTL.hr: 'Spremna sam za dolazak bebe i radujem se najljepšem periodu'
privatna arhiva

Intervju

Maye Berović za RTL.hr: 'Spremna sam za dolazak bebe i radujem se najljepšem periodu'

Iako je godinama radila punom parom, Maya je nedavno uzela kratku pauzu, a razlog je i više nego opravdan. Jedna od najutjecajnijih glazbenica na ovim prostorima uskoro će se ostvariti u ulozi majke, a u intervjuu za RTL.hr otkrila je sve o dolasku prinove

Desetljećima je na području bivše Jugoslavije dominirao folk, a onda, u posljednjih nekoliko godina, mlađa generacija poludjela je za novim glazbenim valom koji spaja hip-hop glazbu s turbofolkom. Ako uzmemo broj pregleda na YouTube-u (više od 700 milijuna), broj mjesečnih nastupa i visinu honorara - na samom vrhu novog pravca nalazi se Maya Berović. Iako je na glazbenoj sceni više od 10 godina, Mayina popularnost posljednjih godina rapidno raste, mlađe i starije generacije lude su za njom, a podatak da je pravo bogatstvo stvorila iz siromaštva - rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Iako je godinama radila punom parom, Maya je nedavno uzela kratku pauzu, a razlog je i više nego opravdan. Jedna od najutjecajnijih glazbenica na ovim prostorima uskoro će se ostvariti u ulozi majke, a u intervjuu za RTL.hr otkrila je sve o dolasku prinove. 

Za početak - kako se osjećate? Kako ste proveli blagdane? 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Divno i nestrpljivo čekamo trenutak porođaja. Vjerujem da će ovo biti jedna od najljepših godina u mom životu. Poslije mnogo godina Novu 2022. dočekala sam u svom domu s obzirom na to da sam u osmom mjesecu trudnoće i da ne nastupam. Poslije petnaest godina karijere, kada pjevate gotovo svaku Novu godinu, to vam je malo neobično.  

Imate li možda neku novogodišnju želju? 

Imam toliko želja koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Uglavnom su vezane za zdravlje i moju obitelj, kao i za to da sve što slijedi u nadolazećem periodu prođe dobro, odnosno kako treba. 

Prošle godine, u jeku pandemije izbacili ste novi album. Kako ste se odlučili na taj korak s obzirom na to da u to vrijeme rijetko koji glazbenik je izbacio pjesmu, a kamoli album? 

Mnogi su mi govorili da je to baš rizik i da ne razumiju takvu moju odluku. Međutim, mislim da sam uradila jako dobru stvar, jer sam u trenutku dok su moji obožavatelji bili u svojim domovima, uspjela učiniti ih sretnim i da barem na trenutak ne misle na pandemiju i karantenu. Vjerujem da sam uradila dobar posao, što vi mislite?

Sudeći po reakcijama publike - ne sumnjamo da ste napravili itekako dobar posao. Koliko je na vas utjecala pandemija?

Ako nešto ima utjecaj na cijeli svijet, ne može ne utjecati i na vas. Broj nastupa svakako se smanjio i promijenili smo brojne životne navike. Ali donijela mi je i dobrog, a rezultat toga ćemo vidjeti za mjesec dana (smijeh). 

Kako reagirate na izjave brojnih glazbenika koji su tražili pomoć države zbog nemogućnosti obavljanja posla usred pandemije? 

Gledajte, svima treba pomoć na neki način, gotovo svaka djelatnost je pogođena i smatram da ne postoji osoba koja nije pretrpjela neku štetu. Vjerujem da onog trenutka kada prođe ludilo pod nazivom Covid, ljudi će vratiti svoj život u normalu i pokušati vratiti izgubljeni kapital. Znate, točno vidite po ljudima da su željni slobode i vremena koja su živjeli prije pojave pandemije. 

Iako bi mnogi voljeli izbrisati 2021. za vas je to bila posebna godina s obzirom na to da ste saznali najljepšu vijest. Kako ste reagirali kada ste saznali da ste trudni? 

Iskreno, bila sam presretna i nevjerojatno radosna. Teško je riječima opisati taj trenutak, ali mislim da ću to pamtiti do kraja života. 

Smeta li Vam što danas svako sebi daje za pravo pitati intimna pitanja kao što su: 'Zašto još uvijek nemate dijete?'

Doista je to osobna stvar svake žene ili djevojke i smatram da nitko ne treba drugima polagati račune. Ni jedna žena ne treba odgovarati na pitanja - 'Zašto se nisi udala?', 'Zašto nemaš djecu?', 'Zašto nemaš partnera?' Svako od nas sam odlučuje o tome kada će se udati ili imati djecu i obitelj. To nije nešto što se mora, nego jednostavno čovjek osjeti želi li to ili ne želi. 

Jeste li jedna od onih budućih roditelja koji su sve za dolazak prinove pripremili nekoliko mjeseci unaprijed ili sve obavljate u posljednjem trenutku?

O da, sve sam prelistala, pročitala, pokupovala, napravila plan kako bih spremna dočekala najljepši period života. Ništa ne volim prepuštati slučaju, a tu imam, naravno, veliku podršku svoje obitelji. 

Jedna ste od najvećih i najpopularnijih pjevačica na području bivše Jugoslavije, punili ste brojne dvorane, prodali tisuće i tisuće albuma, a vaše pjesme slušaju i mlađe i starije generacije. Kako uz silnu slavu - ostati, onako kako se kaže, zdrav u glavi? 

Morate biti sami sa sobom sigurni da se možete suočiti sa svim što slava nosi sa sobom. Trudila sam se uvijek biti svoja i nikada mi nije bilo problem ili teško napraviti nešto kada je riječ o poslu. Znam da neki kažu: 'Kako možeš poslije dva ili tri sata koncerta ostati još sat vremena fotkati se sa svojim obožavateljima?' No, meni to nije teško jer ako mogu nekog usrećiti, zašto to ne bih učinila?!

Kada bismo pitali vaše obožavatelje da izdvoje dvije omiljene pjesme Maye Berović zadatak ne bi bio niti malo lagan... Koje su vaše pjesme ujedno i vaš pečat? 

Ima ih puno. To je kao kada pitate majku koje dijete joj je draže ili koje više voli pa ne može odgovoriti na to pitanje. Tako i ja. Sve volim i uživam kada izvodim gotovo pa svaku.  

Postoji li nešto u karijeri što smatrate izazovom koji još uvijek niste uspjeli ispuniti, a voljeli biste? 

Sve što sam željela sam i ispunila! Gotovo da ne postoji stvar koju nisam, ali znate kako, uvijek postoje veće stepenice ka kojima želite koračati. Tako i ja. Vjerujem da će biti još velikih koncerata i uspješnih hitova koje ću izvoditi na velikim koncertima s mojom publikom. 

Što vaša publika može očekivati od vas u skorije vrijeme?

Tijekom trudnoće sam radila, pripremala nešto novo za moju publiku. Vjerujem da će se radovati tom projektu krajem rujna. Do tada je Maja na zasluženom odmoru.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!