Zvijezde / Strane zvijezde
Susjedi izabrali svoje pjesme za Eurosong: Jesu li konkurencija našem Roku?
www.profimedia.hr

Poznati predstavnici

Susjedi izabrali svoje pjesme za Eurosong: Jesu li konkurencija našem Roku?

Srbi na Eurosong šalju Nevenu Božović, Slovenci mladi duo Zalu Kralj i Gašpera Šantla, Makedonci Tamaru Todevsku, a Crnogorci grupu D-Moll

Poznati su ovogodišnji predstavnici naših susjeda na Eurosongu koji će se održavati od 14. do 19. svibnja u izraelskom Tel Avivu.

>> Smiješi nam se pobjeda? Pjesma Roka Blaževića zasad je glavni favorit fanova Eurosonga

Srbija je prošloga tjedna na Beoviziji birala svog predstavnika na najvećem europskom glazbenom natjecanju. Pobjedu je odnijela 24-godišnja Nevena Božović s pjesmom 'Kruna', za koju je sama napisala tekst i glazbu.

Nevena je već dva puta pjevala na Eurosongu. Prvi put 2007. na dječjem izboru za pjesmu Europe kada je osvojila treće mjesto, a 2014. je nastupala kao dio ženskog trija 'Moje 3'.

Makedonci nisu imali natjecanje poput Dore ili Beovizije na kojem su birali svog predstavnika, već su odlučili poslati Tamaru Todevsku s pjesmom 'Proud'.

"Eurosong je zapravo priča o probijanju granica i normi. To je večer kada cijela Europa postaje ujedinjena i slavi hrabrost i individualnost. To je mjesto gdje biti drukčiji znači biti ponosan", napisala je pjevačica na društvenim mrežama.

Slovenija je izabrala duo Zala Kralj i Gašper Šantl s pjesmom 'Sebi'.

"Nismo očekivali pobjedu. Planovi su se malo promijenili i pred nama je veliki izazov, ali s druge strane, uglavnom mislimo da se ljudi povezuju s našom glazbom. Mi ćemo to slijediti i ostati vjerni sebi", kazao je Gašper. 

Crnogorci su na Monteviziji izabrali šesteročlanu grupu D-Moll i pjesmu 'Heaven'.

"Presretni smo što smo dobili šansu da pokažemo na Eurosongu kakva smo zemlja. Mala, lijepa i veoma bogata, evo vidite koliko ima talentiranih ljudi. Ne mogu opisati osjećaje, presretni smo i prezadovoljni" rekao je član grupe Emel Franca

Otprije je poznato da se Bosna i Hercegovina ove godine neće natjecati na Eurosongu, dok neke ankete našeg Roka Blaževića proglašavaju glavnim favoritom natjecanja.

Redoslijed nastupa određen je žlijebom pa će tako u prvoj polufinalnoj noći 14. svibnja nastupati Srbija, Slovenija i Crna Gora, a dva dana kasnije ćemo gledati Hrvatsku i Makedoniju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!