Zvijezde / Strane zvijezde
Prošlo je 25 godina od smrti Kurta Cobaina, nikad prežaljenog glasa generacije X
www.profimedia.hr

legenda grungea

Prošlo je 25 godina od smrti Kurta Cobaina, nikad prežaljenog glasa generacije X

Prije točno 25 godina, 5. travnja 1994., napustio nas je Kurt Cobain, frontmen Nirvane i ostavio svijet i brojne obožavatelje u šoku

Prije točno 25 godina Kurt Cobain si je oduzeo život, ostavivši iza sebe šokirane obožavatelje diljem svijeta, ali i neprocjenjivu glazbenu ostavštinu.

Frontmen Nirvane rođen je 20. veljače 1967. u gradiću Aberdeenu, a kao 20-godišnjak osnovao je bend koji je u potpunosti promijenio glazbu. Basist Krist Novoselić je uz njega bio uz samih početaka, dok su se bubnjari izmjenjivali, a najpoznatiju postavu upotpunili su Daveom Grohlom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kurt Cobain (@kurtcobain) on Dec 26, 2016 at 2:06pm PST

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svjetska atrakcija su postali drugim albumom 'Nevermind', posebice hitom 'Smells Like Teen Spirit'. Ubrzo su postali zaštitna lica grunge pokreta, ali Kurt se nije znao nositi s ekspresnim uspjehom svoga benda.

Borio se s depresijom i ovisnošću o heroinu, a njegova veza s kontroverznom Courtney Love punila je naslovnice glazbenih časopisa i tabloida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by peace, love, empathy (@kurtdcoebane) on Apr 4, 2019 at 9:03am PDT

Naposljetku su pobijedili njegovi demoni pa je Cobain počinio samoubojstvo 5. travnja 1994. godine. Pronađen je mrtav u svojoj kući tri dana kasnije kada je električar došao ugraditi sigurnosni sustav.

Glazbenik se tako pridružio neslavnom 'klubu 27', kojeg čine slavni preminuli u istoj godini života, poput Jima Morrisona, Janis Joplin, Jimija Hendrixa i Briana Jonesa.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!