Zvijezde / Strane zvijezde
Nakon gafa sa Starbucksovom čašom, obožavatelji 'Igre prijestolja' uočili još jedan propust vezan uz naš Dubrovnik
AP

King's Landing

Nakon gafa sa Starbucksovom čašom, obožavatelji 'Igre prijestolja' uočili još jedan propust vezan uz naš Dubrovnik

King's Landing, glavni grad Sedam kraljevstava, u prethodnim je sezonama utjelovio naš Dubrovnik

King's Landing, glavni grad Sedam kraljevstava iz serije 'Igra prijestolja', u prethodnim je sezonama sa svojim velikim uvalama, prometnim lukama i nevjerojatnom obalom izgledao poput savršene destinacije za ljetovanje, a utjelovio ga je naš Dubrovnik.

No, njegove su tvrđave izgledale neprepoznatljivo u novoj epizodi serije, što je razljutilo vjerne fanove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da vam previše ne spoilamo, njihovom istreniranom oku nije promaklo da je na neku foru grad sada u pustinji, a ne okružen morem i planinama kao dosad.

"Svi pričaju o šalici, ali možemo li razjasniti zašto je King's Landing sada u pustinji i gdje su planine?", upitao je obožavatelj 'Igre prijestolja' na Redditu i pokrenuo raspravu.

"Uopće ne razumijem gdje je ovo, zar King's Landing nije u potpunosti okružen morem osim njegova ulaza?", komentirao je drugi gledatelj.

Odgovor su im ponudili drugi zagriženi fanovi serije tvrdeći da se more povuklo zbog dugoočekivane zime koja je napokon zahvatila Kraljevstvo.

"More se povlači zimi, poput dugotrajne oseke. Ovo je jedno od područja gdje se more povuklo ostavljajući golu površinu koja vodi do gradskog zida", teorija je jednog obožavatelja.

"King's Landing ima sedam vrata, siguran sam da jedno od njih izgleda ovako", napisao je drugi.

Postoji i još jedna teorija u kojoj je Cersei strateški premjestila glavni grad na jug - u Dorne, grad koji se rijetko pojavljivao u seriji, ali je poznat po svojoj toplijoj klimi.

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!